21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUn pilot de raliuri cu "sapte ani de-acasa"

Un pilot de raliuri cu “sapte ani de-acasa”

Pilotul de raliuri clujean Bogdan Marisca a inceput sa conduca inca de la varsta de patru ani. Astfel, pasiunea lui pentru masini a aparut de cand era doar un copil. Pe atunci ii placea sa conduca orice, de la masina pana la caruta. Asa incat incerca sa ajunga la volan de cate ori avea ocazia si conducea masina parintilor pe pajiste cand iesea cu acestia la picnic sau prin curte.
In acest fel, actualul pilot a facut kilometri intregi pe o distanta de cinci metri, mergand inainte si inapoi. Dar, cu toate ca marea lui pasiune erau masinile, el si-a luat carnetul doar la varsta de 21 de ani, iar prima lui masina a fost o Dacia 1410, a mamei lui.
Clujeanul sustine ca modul de a conduce al fiecaruia depinde foarte mult de educatia primita, dar si de personalitatea fiecaruia. Astfel, cei “sapte ani de acasa” se reflecta in toate actiunile socio-economice ale fiecaruia, iar condusul nu face exceptie de la aceasta regula. Mai mult, acest lucru este transmis si in mod genetic.
De asemenea, Bogdan Marisca spune ca in ceea ce priveste sofatul, a fost influentat in mare masura si de faptul ca ambii lui parinti conduceau foarte bine, iar faptul ca mult timp a stat pe bancheta din spate si i-a privit pe acestia la volan l-a ajutat foarte mult. Cand vine vorba despre modul in care conduc romanii, clujeanul e de parere ca pe sosea acestia sunt civilizati. In plus, in ultimii ani se vad si o serie de progrese in acest sens, de la faptul ca atunci cand vrei sa intri intr-o coloana sau cand iesi de pe o strada laterala oamenii incep sa te lase.
Totusi, pilotul de raliuri a mentionat ca romanii tind sa respecte mai mult regulile de circulatie atunci cand parasesc tara. Acasa, ei isi permit un pic mai mult, dar, in curand acest lucru se va schimba, mai ales odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Rutier. Si asta, deoarece noul material va aduce cu sine si ideea ca atunci cand gresim este cineva acolo care ne taxeaza.
Acum, multe persoane merg pe ideea ca “mie nu mi se poate intampla nimic” sau “lasa ca ma descurc eu cu omul daca ma prinde”. Cu toate ca e pilot de raliuri, cand se afla pe sosea clujeanul nu obisnuieste sa calce pedala de acceleratie la fel de tare ca in concursuri. Mai mult, el respecta regulile de circulatie din punct de vedere al bunului simt, iar in zonele periculoase ruleaza linistit, asa incat nu a prea avut ocazia sa fie oprit de agentii de circulatie.
Totusi, cand s-a intamplat sa fie oprit de radar, Bogdan Marisca sustine ca nu a incercat sa profite de titulatura de pilot de raliuri si a platit amenda, deoarece “asa e firesc atunci cand gresesti”. In viata de zi cu zi, clujeanul se ocupa de firma sa de constructii, pe care a deschis-o in parteneriat cu co-pilotul sau.
Astfel, desi, sufleteste vorbind, raliurile se afla pe primul loc, de multe ori Marisca e nevoit sa acorde mai multa atentie afacerii sale, lucru care ii lasa foarte putin timp liber. Cand are ocazia, insa, ii place sa iasa cu prietenii sau sa plece din oras, iar in timpul iernii, cand nu se lucreaza in constructii, iar in motorsport e perioada dintre sezoane, schiaza cat poate de mult.
Mai mult, pilotul incearca sa duca o viata cat mai sanatoasa, face sport, alearga prin parc, iar din punct de vedere al alimentatiei prefera carnea alba, de pui si de peste, pastele, nu consuma foarte multe dulciuri, nu fumeaza si nu bea cafea.
Clujeanul spera ca si peste zece sau douazeci de ani viata sa sa fie legata tot de motorsport. El se gandeste ca peste cativa ani sa deschida o scoala pentru piloti sau cel putin sa fie manager al unei echipe de piloti de raliuri, oricum, intr-un fel sau altul, oamenii sa poata beneficia de kilometri pe care el i-a facut la volan.

Cele mai citite

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanță pentru prima oară cu copiii

Prima vacanță cu copiii poate fi o experiență minunată, dar și o provocare. În timp ce oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...
Ultima oră
Pe aceeași temă