11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUn oraș a fost survolat de un episcop din Rusia. Ce a...

Un oraș a fost survolat de un episcop din Rusia. Ce a împrăștiat reprezentantul bisericii

Al patrulea oraș ca mărime din Rusia, Nijnîi Novgorod, a fost binecuvântat de un episcop local într-un mod inedit. Reprezentatul bisericii a împrăștiat apă sfințită dintr-un balon cu aer cald, potrivit Mediafax.

 Un episcop rus a binecuvântat oraşul rus Nijnîi Novgorod, cel de-al patrulea oraş ca mărime din Rusia, de la bordul unui balon cu aer cald care s-a ridicat până la altitudinea de 1,5 kilometri, relatează vineri BBC News Online.

Sute de persoane s-au reunit, joi seara, la Nijnîi Novgorod pentru a-l urmări pe episcopul Ghiorghi cum survolează oraşul, a anunţat site-ul rusesc Progorodnn.ru. La bordul balonului s-au aflat şi 20 de litri de apă sfinţită, episcopul fiind însoţit de un asistent, un instructor şi un cameraman care a filmat procesiunea urmărită în direct de localnici.

Episcopul a binecuvântat şi oraşul învecinat Kstovo în timpul acestei călătorii în balon.

Înainte de procesiune, episcopul le-a spus credincioşilor că slujba în aer va ajuta oraşul să prospere.

Balonul s-a ridicat la 1,5 kilometri înălţime în timpul evenimentului, dar episcopul a rămas neperturbat. “Tatăl meu a fost pilot militar în cel de-al Doilea Război Mondial”, le-a spus el reporterilor. “Ca fiu al unui pilot, nu ar trebui să mă tem de înălţime”, a adăugat el.

Episcopul nu este singurul slujitor al Bisericii care îşi foloseşte imaginaţia pentru slujbele religioase. În iunie 2014, liderul Bisericii Ortodoxe Române a fost fotografiat în timp ce binecuvânta un studio de televiziune folosind ceea ce părea un trafalet, afirmă BBC. La momentul respectiv, Patriarhia România a precizat că Patriarhul Daniel a folosit, pentru sfinţirea studiourilor de radio şi televiziune Trinitas, un “miruitor extensibil” şi un buchet de busuioc numit “sfeştoc”.

 

 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă