6.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialUn oraș a fost survolat de un episcop din Rusia. Ce a...

Un oraș a fost survolat de un episcop din Rusia. Ce a împrăștiat reprezentantul bisericii

Al patrulea oraș ca mărime din Rusia, Nijnîi Novgorod, a fost binecuvântat de un episcop local într-un mod inedit. Reprezentatul bisericii a împrăștiat apă sfințită dintr-un balon cu aer cald, potrivit Mediafax.

 Un episcop rus a binecuvântat oraşul rus Nijnîi Novgorod, cel de-al patrulea oraş ca mărime din Rusia, de la bordul unui balon cu aer cald care s-a ridicat până la altitudinea de 1,5 kilometri, relatează vineri BBC News Online.

Sute de persoane s-au reunit, joi seara, la Nijnîi Novgorod pentru a-l urmări pe episcopul Ghiorghi cum survolează oraşul, a anunţat site-ul rusesc Progorodnn.ru. La bordul balonului s-au aflat şi 20 de litri de apă sfinţită, episcopul fiind însoţit de un asistent, un instructor şi un cameraman care a filmat procesiunea urmărită în direct de localnici.

Episcopul a binecuvântat şi oraşul învecinat Kstovo în timpul acestei călătorii în balon.

Înainte de procesiune, episcopul le-a spus credincioşilor că slujba în aer va ajuta oraşul să prospere.

Balonul s-a ridicat la 1,5 kilometri înălţime în timpul evenimentului, dar episcopul a rămas neperturbat. “Tatăl meu a fost pilot militar în cel de-al Doilea Război Mondial”, le-a spus el reporterilor. “Ca fiu al unui pilot, nu ar trebui să mă tem de înălţime”, a adăugat el.

Episcopul nu este singurul slujitor al Bisericii care îşi foloseşte imaginaţia pentru slujbele religioase. În iunie 2014, liderul Bisericii Ortodoxe Române a fost fotografiat în timp ce binecuvânta un studio de televiziune folosind ceea ce părea un trafalet, afirmă BBC. La momentul respectiv, Patriarhia România a precizat că Patriarhul Daniel a folosit, pentru sfinţirea studiourilor de radio şi televiziune Trinitas, un “miruitor extensibil” şi un buchet de busuioc numit “sfeştoc”.

 

 

Cele mai citite

USR cere ajutor de la Bruxelles în cazul lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă

USR atrage atenția Comisiei Europene asupra acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, de...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

De la 1 ianuarie cresc taxele din nou. Aproape un milion de firme, afectate

De la 1 ianuarie 2024, taxele vor crește din nou în România, pentru a doua oară în ultimele 12 luni. Vor fi afectate, în primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă