13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUn oficial american susține că Serbia trebuie să aleagă între Occident şi...

Un oficial american susține că Serbia trebuie să aleagă între Occident şi Rusia. Reacția ministrul sârb al Apărării

Ministrul sârb al Apărării, Aleksandr Vulin, a respins vehement sugestia unui membru al Administraţiei Donald Trump că Serbia trebuie să aleagă între Occident şi Rusia dacă vrea să adere la UE, potrivit Mediafax.

Aflat în vizită la Belgrad, Hoyt Brian Yee, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri europene şi euroasiatice, a sugerat că Serbia trebuie să facă o alegere clară între Occident şi Rusia, dacă vrea să adere la UE.

"Ţările care vor să devină membre UE trebuie să arate clar acest lucru. Nimeni nu poate sta pe două scaune în acelaşi timp, mai ales dacă cele două scaune sunt la distanţe mari. Trebuie să facă alegeri, indiferent cât de grele sunt acestea", a afirmat Hoyt Brian Yee.

În replică, ministrul sârb al Apărării, Aleksandr Vulin, a respins vehement recomandarea oficialului american.

"Nu ştiu care va fi poziţia sau reacţia preşedintelui Aleksandr Vucici, dar sunt convins că va putea gestiona presiuni de genul acesta aşa cum a făcut-o mereu.

Dar, din punctul meu de vedere, pot spune că afirmaţiile de acest gen nu pot veni din partea unui prieten sau a cuiva care manifestă respect pentru Serbia, care ne respectă politicile, drepul de a decide", a declarat Aleksandr Vulin, citat de agenţia Tanjug.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă