20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSpecialUn nou termen în procesul privind casa familiei Iohannis. Curtea de Apel...

Un nou termen în procesul privind casa familiei Iohannis. Curtea de Apel Pitești a rămas în pronunțare

UPDATE 13.50: Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au rămas în pronunţare, miercuri, în procesul în care soţii Iohannis cer revizuirea sentinţei prin care au pierdut casa din centrul municipiului Sibiu în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Braşov.


Un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia președintelui Klaus Iohannis este progamat la Curtea de Apel Pitești, pentru miercuri. La termenul anterior, din 18 ianuarie, instanța a respins o cerere de suspendare a judecării contestației în anulare.

Cererea a fost formulată de avocatul familiei Iohannis, suspendarea fiind solicitată până la stabilirea persoanelor care au calitatea de moștenitor al soacrei președintelui, Georgeta Lăzurcă, la rândul ei parte în proces înainte de decesul survenit în anul 2016.

"Respinge cererea de suspendare. Admite cererea formulată de intimați privind emiterea unei adrese către Primăria Sibiu în vederea comunicării moștenitorilor defunctei Lăzurcă Georgeta. Respinge cererea privind emiterea unei adrese către biroul notarial. Prorogă cererea de introducere în cauză a moștenitorilor defunctei Lăzurcă Georgeta formulată de intimați pentru următorul termen", se arată în încheierea de ședință din 18 ianuarie.

Contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, se judecă la Curtea de Apel Pitești, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanța supremă a admis atunci o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă.

Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor. În urma articolelor apărute în presă, Carmen și Klaus Iohannis susțin că s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta imparțialitatea judecătorilor.

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Cele mai citite

România trebuie să reducă datoria publică, avertizează Leonardo Badea

"România trebuie să acționeze prompt pentru a curba dinamica datoriei ca pondere în PIB", avertizează Leonardo Badea, viceguvernatorul BNR. Dacă autoritățile de la București nu...

Mai mulți bani elevilor, pentru calculatoare

Mai mulți elevi din familii defavorizate ar putea beneficia de sume mai consistente de bani pentru achiziționarea de computere, după modificarea actualului program desfășurat...

21 de elevi, la spital cu toxiinfecție alimentară

21 de elevi cu vârste între 6 și 18 ani, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, au ajuns la spital...
Ultima oră
Pe aceeași temă