25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUn nou bir pentru bucuresteni

Un nou bir pentru bucuresteni

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) se va muta, incepand din luna ianuarie a anului viitor, intr-un nou sediu aflat pe Splaiul Independentei. Mutarea este necesara din cauza consolidarii sediului primariei, iar sediul de pe Splai va fi inchiriat de municipalitate timp de trei ani contra sumei de aproximativ 224.000 euro pe luna (aproape 2,7 milioane de euro pe an).
Noul sediu are o suprafata de aproximativ 13.000 metri patrati (din care suprafata utila de cel putin 9.000 mp, un spatiu pentru arhiva de minimum 600 mp si un spatiu alocat pentru registratura si receptie). De asemenea, in noul sediu se vor putea amenaja o sala de consiliu cu o capacitate de cel putin 100 de persoane, precum si mai multe sali de sedinta. Vor exista doua lifturi in functiune, iar locurile de parcare vor fi amenajate pentru cel putin 50 de autoturisme.

 

Potrivit unor declaratii ale primarului general, Sorin Oprescu, acesta va avea biroul la etajul 14 al imobilului, ultimul al cladirii de pe Splaiul Independentei nr. 291-293. Mutarea serviciilor din actualul sediu de pe Bd. Elisabeta se va face in etape, esalonat.
Contractul de inchiriere vizeaza plata unei chirii de 17,84 euro/mp lunar pentru spatiile folosite, la care se adauga plata utilitatilor. Chiria va fi platita in primele zece zile ale lunii, pentru luna precedenta. Din pacate, aceasta suma de peste 200.000 de euro lunar, care este considerata mult prea mare de mai multi angajati ai municipalitatii, va fi platita din buzunarele bucurestenilor. "Primaria nu detine alte spatii in care s-ar fi putut muta. Intr-adevar, chiria mi se pare foarte mare si total nepotrivita pentru acest moment in care ne aflam", ne-a spus unul dintre consilierii generali.

Desi proiectul de hotarare referitor la mutarea primariei a fost respins de mai multe ori de consilieri, in cele din urma acestia, cu exceptia celor de la PSD, i-au dat unda verde. Primarul general Oprescu le-a explicat consilierilor ca a modificat contractul cu firma detinatoare a imobilului astfel incat, in urma unui contract de leasing financiar care se va intinde pe 15 ani, cladirea sa poata deveni proprietate a municipalitatii. Dupa terminarea lucrarilor de consolidare a sediului primariei din Bd. Regina Elisabeta, angajatii vor reveni in vechiul sediu, dar municipalitatea va continua sa plateasca chiria, al carei cuantum va fi negociat. "Responsabilitatea privind termenii contractuali si cuantumul chiriei este strict atributia primarului general. Este totusi si un lucru bun legat de semnarea acestui contract, acela ca respectivul imobil va intra in proprietatea municipalitatii", au mai spus consilierii.

 

La fel de bun este acest contract si pentru firma care detine imobilul, care, in aceste vremuri de criza, a reusit sa inchirieze o cladire la pret mult prea mare si, extrem de convenabil, sa o si vanda, e drept, in termen de 15 ani. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, SC Iliotomi Grup, detinatoarea cladirii, are un capital social de 200 de lei si, dupa cum arata bilantul de pe anul 2008, depus la Ministerul de Finante, are pierderi de aproape 4,5 milioane lei.

Valentina Grigore
Valentina Grigorehttp://valentina-grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă