22.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialUn italian condamnat la 16 ani de închisoare pentru crimă organizată a...

Un italian condamnat la 16 ani de închisoare pentru crimă organizată a fost predat autorităţilor

Poliţia Română a predat autorităţilor italiene un cetăţean italian condamnat la 16 ani de închisoare pentru crimă organizată, prins în august într-o localitate clujeană.

O escortă formată din poliţişti italieni au preluat, vineri, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni, de la poliţişti din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, un bărbat în vârstă de 66 de ani, cetăţean italian, care era urmărit internaţional, transmite Mediafax.

În cursul lunii mai a.c., faţă de acesta, autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare, pentru infracţiuni de criminalitate organizată, fiind condamnat la o pedeapsă de 16 ani de închisoare.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi doi carabinieri din cadrul Grupului de Carabinieri Napoli, Italia l-au depistat, în august, pe bărbat într-o locuinţă din localitatea Fizeşu Gherlii, judeţul Cluj.

Bărbatul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, care a dispus predarpolea către autorităţile italiene, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la data de 6 septembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă