16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUn iPhone modificat în „pancreas bionic” luptă împotriva diabetului de tip 1

Un iPhone modificat în „pancreas bionic” luptă împotriva diabetului de tip 1

Un dispozitiv care utilizează un iPhone modificat pentru a ajuta la reglarea zahărului din sânge a persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 pare să funcționeze mai bine decât o pompă de insulină, spun cercetătorii.

Așa-numitul "pancreas bionic" este cea mai recentă descoperire în căutarea de a îmbunătăți viața persoanelor care au diabet zaharat de tip 1, ceea ce înseamnă că organismele lor nu produc insulină, un hormon care reglează nivelul de zahar din sânge.

Trei milioane de oameni din Statele Unite au diabet zaharat de tip 1, care este mult mai puțin frecvent decât diabetul de tip 2. Acesta este cunoscut sub numele de diabet zaharat juvenil, deoarece tinde să apară la copii si adulți tineri.

Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 1 trebuie să se înțepe pentru a-și verifica sângele de mai multe ori pe zi, în scopul de a monitoriza nivelurile de glucoză, iar apoi fie trebuie să își injecteze insulină, fie să o primească de la o pompă.

Noua metoda implică un iPhone 4S, care are un algoritm de control de insulină și glucagon și un ac mic care este introdus pe sub piele pentru a monitoriza nivelurile de glucoză în timp real. Un număr de 52 de adulți și tineri au testat această invenție pe parcursul a cinci zile.

Pacienții care utilizau pancreasul bionic au avut nevoie de mai putine intervenții pentru nivelurile de zahăr din sânge și au arătat "îmbunătățiri semnificative" la nivelurile de glucoză din sânge pe parcursul nopții față de valorile pe care le aveau în mod normal, au spus cercetătorii.

"Sistemul pancreasului bionic a redus media nivelurilor de glucoză din sânge la un nivel care s-a dovedit a reduce semnificativ riscul de complicații diabetice", a declarat cercetătorul Steven Russell, profesor asistent de medicină la Spitalul General din Massachusetts. "Acest lucru este extrem de dificil cu tehnologiile disponibile în prezent."

Sunt necesare mai multe cercetări înainte ca dispozitivul să poată fi pus în vânzare, au declarat autorii.

Sursă foto: www.veooz.com

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă