10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUn general britanic, fost șef al forțelor speciale SAS, este propus în...

Un general britanic, fost șef al forțelor speciale SAS, este propus în conducerea Intercontinental Bucureşti

John Holmes, fost şef al Forţelor Speciale din cadrul Armatei Britanice, a fost nominalizat pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al Companiei Hoteliere Intercontinental Bucureşti. Acesta se va ocupa cu dezvoltarea strategică a companiei.  

Născut pe 22 iulie 1949, la Londra, John Holmes a făcut parte din Gărzile Scoțiene din cadrul armatei britanice în 1970 și și-a făcut stagiul militar în Irlanda de Nord și Germania. Înainte de a prelua comanda 22 SAS (Special Air Service), cu care a fost în misiuni în timpul primul război din Golf, a condus un escadron SAS. După terminarea misiunilor din Golf, a fost promovat general cu o stea și i s-a încredințat comanda Brigăzii aeropurtate 5 timp de trei ani.

Au urmat alți trei ani în cadrul NATO, unde a condus Grupul de comandă al Alianței. Ulterior a preluat comanda Forțelor Speciale Britanice şi, în respectivul mandat a condus operațiunea Barras, o operațiune dificilă de salvare de ostatici desfășurată într-o junglă din Sierra Leone. În 2001, a primit a doua stea de general și comanda Diviziei britanice regionale. S-a retras anticipat din cadrul armatei în anul următor, când a început o carieră civilă.

A lucrat mai întâi șase luni într-o companie britanică de management al riscului, iar în  2003 a devenit directorul firmei de securitate Erinys International.

În acelaşi an, a pus bazele societăţii de consultanță în business intelligence Titon International. S-a implicat în proiecte legate de securitate energetică în Orientul Mijlociu și Africa de Est, inclusiv în Libia pe perioada revoluției de acolo. În 2013, a contribuit la fondarea Managed Oilfield Services, companie care oferă servicii de securitate în medii dificile.

“Sunt onorat de invitaţia de a mă alătura unei echipe de înalt profesionalism, precum şi de a coopera cu una din cele mai prestigioase companii din industria hotelieră a lumii. Îmi propun să contribui lângă consiliul existent cu înaltă responsabilitate şi competenţă la bunul mers al companiei”, a declarat John Holmes.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Hoteliere Intercontinental Bucureşti, Alexander Adamescu, a susţinut, la rândul său, că e onorat de prezenta generalului în rezervă în echipă.

“Compania Hotelieră Intercontinental are nevoie de continuitate şi stabilitate pentru a realiza planurile de investiţie pe care şi le-a propus”, a precizat Alexander Adamescu.

Profit în creştere

Compania Hotelieră Intercontinental Bucureşti deţine hotelul de cinci stele Intercontinental. Compania a raportat un profit net de 4,2 milioane lei în primul semestru al anului 2016, reprezentând o creştere cu 133% faţă primele şase luni ale anului 2015. Cifra de afaceri a companiei a crescut în prima parte a acestui an cu 3 milioane lei, atingând 26 milioane lei, fiind mai mare cu 13%, comparativ cu anul trecut.  În anul 2015, Intercontinental a raportat o cifră de afaceri netă de 49,4 milioane de lei, în creştere cu 4 milioane lei faţă de anul precedent. De asemenea, în 2015 compania a trecut pe profit de 5 milioane lei, faţă de pierderi de 2,2 milioane lei în anul precedent. Compania Hotelieră Intercontinental Bucureşti este listată la Bursă de Valori Bucureşti, la categoria Aero Premium, cu simbolul bursier RCHI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă