11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUn film facut intr-un sat de langa Iasi relanseaza ancheta

Un film facut intr-un sat de langa Iasi relanseaza ancheta

Un film inregistrat de doi detectivi particulari din Italia intr-un sat situat la 8 kilometri de Iasi dinamiteaza dosarul rapirii celor doi copilasi italieni cu colaborarea unei menajere din Romania. Procurorii din Bari care investigheaza posibila rapire a fratilor Francesco (14 ani) si Salvatore (12 ani) Pappalardi de catre Andreea Irimia, bona micutilor, au apelat la ajutorul unor detectivi.
Timp de mai multe saptamani, detectivii au facut o serie de investigatii si au stat de vorba cu mai multe persoane in judetul Iasi. Potrivit fil-mului inregistrat de detectivi, cei doi copii italieni ar fi fost retinuti intr-un sat din apropierea Iasiului. Inregistrarea video a fost prezentata apoi procuraturii din Bari, care ancheteaza disparitia copiilor. Televiziunile italiene sustin ca imaginile sunt neclare si ca prezinta doar umbrele a doi copii, despre care se presupune ca ar fi copiii. Anchetatorii italieni au mai venit saptamanile trecute in Romania, dar nu au gasit nici o dovada ca fratii Papalardi s-ar afla aici. Primarul orasului Gravina a vorbit despre acest film si le-a cerut anchetatorilor sa continue cercetarile.

Disparuti fara urma

Cazul disparitiei minorilor Pappalardi din Gravina di Puglia, o localitate situata la 40 de kilometri de Bari, a produs o adevarata revolutie in Italia, miscari de strada si declaratii incendiare in toata presa din “cizma” Europei. In urma divortului dintre Filipo Pappalardi (43 de ani) si Rosa Carlucci (40 de ani), judecatorii italieni au incredintat copiii tatalui, deoarece mama nu avea resurse financiare sa-i creasca si sa-i ingrijeasca. Dupa 20 de zile de la terminarea divortului, cei doi frati au disparut fara urma. Ei au iesit afara la joaca, ca de obicei, pe 5 iunie, in jurul orei 17.00, insa nu s-au mai intors acasa nici dupa o luna de zile. Mai intai, tatal i-a cautat de unul singur, apoi a crezut ca sunt la mama lor.

Politia, anuntata cu o intarziere de o zi

Abia a doua zi, fara a da de vreo urma, a anuntat politia locala. Politistii au inceput cautarile. Investigatiile s-au indreptat si spre mama copiilor. Aceasta, Rosa Carlucci, traieste intr-o localitate apropiata impreuna cu proprietarul unei pizzerii la care lucrau mai multi romani. Femeia ar fi avut o relatie de amicitie cu ieseanca Andreea Irimia, angajata la acel restaurant. O declaratie a mamei femeii a aruncat in aer opinia publica din Italia. “Rosa vorbea mereu de un secret, de ceva care trebuie sa faca inainte de a se incheia anul scolar. Si a facut-o: a dus undeva copiii. A organizat rapirea de luni de zile. In prima seara, atunci cand ne-au dus pe toti la comisariat, iar eu eram disperata, ma gandeam ca au fugit singuri si puteau suferi de foame si de frig. Rosa mi-a spus: “Mama, nu-ti fa griji, copiii mananca si dorm, sunt in siguranta””, a fost marturia mamei Rosei. Asa s-a ajuns la Andreea Irimia. Judecatorul italian Antonino Lupo a ajuns la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. Aici a fost audiata si Andreea Irimia, dar nu s-a ajuns la nici o concluzie si romanca a fost eliberata. La cateva minute dupa audieri, Andreea Irimia a disparut din Iasi, cu destinatia Israel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă