10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Un elicopter al ONU s-a prăbuşit în Sudanul de Sud

UPDATE. Un elicopter al ONU s-a prăbuşit în Sudanul de Sud

Un elicopter al Națiunilor Unite în Sudanul de Sud (UNMISS), care transporta mărfuri și avea mai multe persoane la bord, s-a prăbușit, marţi, în nordul țării afectate de lupte, relatează AFP, conform Mediafax.

"UNMISS confirmă că unul dintre elicopterele sale Mi-8, care efectua o misiune de transport de mărfuri de rutină, s-a prăbuşit la circa zece kilometri sud de Bentiu", capitala statului petrolier Unity, a anunţat UNMISS pe contul său de Twitter.

Declarându-se "foarte îngrijorat de soarta echipajului", misiunea a "mobilizat o echipă de căutare şi salvare la locul incidentului".

"Ancheta privind posibilele cauze ale accidentului va începe cât mai repede posibil", a declarat UNMISS, fără a preciza numărul persoanelor aflate la bord.

Echipajul Mi-8, elicopter de concepţie sovietică ce există în versiunile civilă şi militară, include în general cel puţin trei persoane.

"Misiunea a pierdut contactul la ora 14.28 (14.28 ora României) cu elicopterul, care efectua un zbor de rutină pentru transferul de mărfuri din Wau către Bentiu", a precizat UNMISS. Wau este situat la aproximativ 350 de kilometri sud-vest de Bentiu.

Lupte intense au fost semnalate de la jumătatea lui august în regiunea Bentiu, unul dintre principalele focare ale confruntărilor în conflictul care devastează regiunea din decembrie 2013, între armata loială preşedintelui Salva Kiir şi trupele loiale fostului vicepreşedinte Riek Machar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă