17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUn deținut de la Penitenciarul Jilava căutat de poliție, mai multe ore,...

Un deținut de la Penitenciarul Jilava căutat de poliție, mai multe ore, după ce a părăsit punctul de lucru. El a fost găsit la familia sa

UPDATE 23.12: Deţinutul a fost găsit, luni seara, de angajaţii închisorii, cu sprijinul poliţiştilor, la familia sa din Glina. Condamnatul a invocat motive personale pentru fapta sa, fără să dea alte detalii, au declarat reprezentanţii penitenciarului, citați de News.ro.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov şi Poliţia de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului”, au arătat reprezentanţii penitenciarului.

———

Poliția caută, luni seara, un deținut de la Penitenciarul Jilava, după ce acesta a părăsit, luni după-amiază, punctul de lucru, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Cristian Micu, potrivit Agerpres.

Astfel, pentru prinderea deținutului au fost dispuse o serie de măsuri specifice: blocarea căilor de acces, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din angajații Penitenciarului Jilava, precum și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție Ilfov, Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov și Poliția de Frontieră.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

Polițiștii fac apel către populație să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112 dacă sesizează o persoană cu semnalmentele deținutului, anume cu înălțime 1,7 metri, ochi căprui, păr șaten, față ovală, ten deschis, constituție atletică, cu semne particulare două tatuaje. Deținutul purta o geacă neagră, pantaloni de trening negri, tricou verde și pantofi de sport.

Bărbatul este născut pe 22 aprilie 1992 și e condamnat la cinci ani pentru tâlhărie, în regim semideschis. El a părăsit punctul de lucru din comuna Vidra, în județul Ilfov, unde presta activități lucrative cu supraveghere.

 

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

ANPC, amenzi de 4 milioane de lei pentru comercianții de fructe și legume

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat amenzi de aproape patru milioane de lei în urma controalelor făcute în prima jumătate a lunii trecute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă