3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialMoarte suspectă a unui tânăr închis la Penitenciarul Galaţi

Moarte suspectă a unui tânăr închis la Penitenciarul Galaţi

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor, a decedat, vineri dimineață, după ce a început să simtă rău, în acest caz fiind deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor morții bărbatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi au solicitat, vineri, ajutor medical în cazul unui coleg de celulă, în vârstă de 40 ani, care se simțea rău.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi, Simona Costache, a declarat că la faţa locului a fost trimisă o echipă medicală a unităţii de detenţie care a constatat că bărbatul avea o stare de sănătate alterată, motiv pentru care s-au început imediat manevrele de resuscitare.

”Vineri dimineaţă, la sesizarea deţinuţilor dintr-o cameră de detenţie, a fost alertat personalul medical care a început imediat manevrele de resuscitare asupra persoanei private de liberate, S.A, de 40 de ani. Totodată, a fost solicitat prin apel la 112 prezenţa unui echipaj SMURD care a continuat manevrele de resuscitare, însă fără succes, pentru că, din păcate, la ora 3.55 dimineață a fost declarat decesul”, a spus Simona Costache.

Conform procedurilor, conducerea unităţii de detenţie a anunţat familia cu privire la decesul bărbatului şi a sesizat Poliţia, Parchetul Judecătoriei Galaţi, judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi Institutul de Medicină Legală Galaţi, în acest caz fiind declanșată o anchetă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Grefierii protestează în fața ICCJ, cerând plata salariilor restante

Grefieri din toate județele participă la un protest în fața sediului din București al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Mitingul de protest este...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Credit pentru tineri casatoriti garantat de stat, prin Family Start

Guvernul a lansat de curând câteva programe de creditare concepute cu scopul de a susține familiile tinere sau persoanele care intenționează să-și formeze o...
Ultima oră
Pe aceeași temă