24.8 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialUn deputat PDL vrea ca în fiecare zi de luni, în mod...

Un deputat PDL vrea ca în fiecare zi de luni, în mod obligatoriu, să se intoneze imnul în şcoli

Deputatul PDL, Maria Stavrositu, a depus la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă prin care se propune ca imnul naţional să fie intonat obligatoriu în sălile de clasă din învăţământul primar şi gimnazial, potrivit NewsIn.

Astfel, potrivit iniţiativei de modificare a legii 75 /1994, “imnul naţional se intonează obligatoriu, în fiecare zi de luni, în toate sălile de clasă din învăţământul primar şi gimnazial”. Legea aflată astăzi în vigoare nu prevede explicit obligativitatea intonării imnului naţional. “Imnul naţional se intonează la începutul programului zilnic în şcolile primare şi gimnaziale”, se arată evaziv în actuala lege.

De asemenea, proiectul de act normativ al Mariei Stavrositu depus la Parlament în data de 8 septembrie mai prevede ca drapelul să fie arborat permanent “în fiecare sală de clasă din învăţământul primar şi gimnazial deasupra tablei de scris”. Actuala lege arată, în privinţa instituţiilor de învăţământ, că drapelul trebuie să fie arborat la sediul instituţiilor “de învăţământ şi cultură”.

Stavrositu susţine în expunerea de motive că “prezenta propunere legislativă creează cadrul legal necesar conştientizării de către elevi a importanţei simbolurilor naţionale în afirmarea identităţii ţării noastre prin expunerea şi folosirea acestora în mod continuu într-un cadrul instituţional”.

Preşedintele Traian Băsescu s-a referit pe 10 septembrie, la Mangalia, la situaţia creată la începutul meciului România-Franţa, considerând că intonarea incorectă a Imnului este o “întâmplare penibilă”, şi a propus să se revină în şcoli la obieciul cântării Imnului Naţional înainte de începerea orelor.

“Am văzut penibila întâmplare când la tine acasă Imnul de stat nu se cântă corect. În acelaşi timp, am văzut sportivii noştri în străinătate coborând de pe podium dacă Imnul nu s-a cântat corect. Ce vă propun este să existe o iniţiativă ca în fiecare clasă de şcoală să existe un tricolor şi la începutul orelor să cântăm Imnul aşa cum noi am făcut-o în toată perioada de liceu”, a susţinut Băsescu.

“Intraţi în orice şcoală şi intraţi în toate clasele, nu veţi vedea nicăieri tricolorul. Uitaţi-vă la naţiunile puternice, cum îşi respectă simbolurile. Dacă vrei să fii o naţiune puternică, în primul rând trebuie să ţii la simbolurile statului tău”, a menţionat Băsescu.

Cele mai citite

Premierul Slovaciei a fost externat. Robert Fico va primi îngrijiri medicale la domiciliu

Prim-ministrul slovac Robert Fico, rănit grav într-o tentativă de asasinat la începutul acestei luni, a fost transferat joi seara de la spitalul din Banská...

Cutremur în această dimineață în România. Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs vineri dimineaţa, la ora 5:47, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional...

Procesiune romano-catolică pe străzile Capitalei

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a anunțat că duminică, 2 iunie 2024, va organiza procesiunea solemnă cu Preasfântul Sacrament pe străzile din centrul Capitalei.  Cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele...
Ultima oră
Pe aceeași temă