3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialUn cunoscut predicator irakian îi cere lui Trump să-și scoată americanii din...

Un cunoscut predicator irakian îi cere lui Trump să-și scoată americanii din țara lui: “Ia-ți cetățenii de aici”

Un cunoscut predicator irakian, Moqtada al-Sadr i-a transmis lui Donald Trump să-și ia americanii din Irak, în replică la interdicția temporară introdusă de președintele american cu privire la sosirea în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane, arată DPA.

“Ia-ți cetățenii de aici înainte de a-i scoate pe musulmani din SUA”, a scris Al-Sadr pe contul său de Facebook, adresându-se lui Trump.

De asemenea, predicatorul aduce în discuție și faptul că americanii au intrat liberi în Irak și în alte țări, dar ei nu sunt lăsați să intre în SUA.

“Să intri liber în Irak și în alte țări și să-i împiedici (pe musulmani) să intre în țara ta, aceasta înseamnă aroganță și dispreț”, a adăugat predicatorul irakian, faimos pentru retorica sa antiamericană.

SUA este un aliat militar important al Irakului, amintește DPA, care notează că deocamdată nu a existat o reacție oficială de la Bagdad în legătură cu interdicția impusă de Trump și care vizează cetățeni din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Cele mai citite
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...

Reporter ciuciulete, în umbra celui mai frumos Brad din Europa

După ce site-ul “European Best Destinations,” afiliat Comisiei Europene, a declarat Bradul de Crăciun din Craiova "cel mai frumos din Europa," am plecat la...

Premierul Ciolacu se întâlnește cu Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme al Uniunii Europene, se află, în ziua de 28 noiembrie 2023, la București. În dimineața zilei de 28...
Ultima oră
Pe aceeași temă