8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn cunoscut predicator irakian îi cere lui Trump să-și scoată americanii din...

Un cunoscut predicator irakian îi cere lui Trump să-și scoată americanii din țara lui: “Ia-ți cetățenii de aici”

Un cunoscut predicator irakian, Moqtada al-Sadr i-a transmis lui Donald Trump să-și ia americanii din Irak, în replică la interdicția temporară introdusă de președintele american cu privire la sosirea în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane, arată DPA.

“Ia-ți cetățenii de aici înainte de a-i scoate pe musulmani din SUA”, a scris Al-Sadr pe contul său de Facebook, adresându-se lui Trump.

De asemenea, predicatorul aduce în discuție și faptul că americanii au intrat liberi în Irak și în alte țări, dar ei nu sunt lăsați să intre în SUA.

“Să intri liber în Irak și în alte țări și să-i împiedici (pe musulmani) să intre în țara ta, aceasta înseamnă aroganță și dispreț”, a adăugat predicatorul irakian, faimos pentru retorica sa antiamericană.

SUA este un aliat militar important al Irakului, amintește DPA, care notează că deocamdată nu a existat o reacție oficială de la Bagdad în legătură cu interdicția impusă de Trump și care vizează cetățeni din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă