11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUn copil de opt ani a ajuns în stare critică la spital,...

Un copil de opt ani a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost atacat de patru câini. Medic: Pronosticul este destul de rezervat. Nu există o suprafaţă de 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată

UPDATE 15.30: Copilul de opt ani din Turda a ajuns la spital cu peste 25 de plăgi, după ce a fost mușcat de patru câini. Potrivit directorului medical al Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, starea de sănătate a băiatului este critică, iar pronosticul medicilor „este destul de rezervat”, potrivit News.ro.

„Prezenta şoc hemoragic în urma plăgilor sângerânde şi în şoc traumatic. Va mai fi nevoie de transfuzii şi de alte intervenţii, dar perioada grea de acum începe, pentru că toată această parte de patologie de şoc traumatic începe să se manifeste. Pronosticul este destul de rezervat, având un vedere că chirurgul nostru care are o experienţă de 15 ani mi-a spus că niciodată nu a mai văzut aşa ceva. Practic, nu există nicio suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată”, a explicat Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Potrivit medicilor, băiatul va rămâne internat cel puţin o lună şi ulterior, cel mai probabil, va avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăşi această traumă.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au sesizat Protecţia Copilului cu privire la acest caz, copilul fiind singur în momentul în care a intrat în curtea societăţii comericiale unde a fost atacat de câini. 

Cele patru animale au fost luat de Serviciul de Ecarisaj al Primăriei până la finalizarea anchetei.


Un copil de opt ani a fost internat, în stare critică, la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, după ce fost mușcat de patru câini, informează Agerpres.

„Ieri, în jurul orei 17,45, un minor de 8 ani a pătruns în incinta unei societăți comerciale din Câmpia Turzii, unde a fost atacat de patru câini aflați în curte pentru paza perimetrului și a suferit multiple mușcături. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă'', a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, băiatul a fost transport inițial la o unitate medicală din Câmpia Turzii, iar apoi a fost transferat la UPU Cluj, unde se află în stare gravă. Potrivit unor surse medicate, băiatul a fost supus în cursul nopții unei operații de circa șase ore, pentru oprirea hemoragiilor. Aceleași surse spun că băiatul are peste 20 de mușcături, inclusiv pe față.

Autoritățile au deschis un dosar penal.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă