12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUn copil de 12 ani, vânător de erori. De ce a fost...

Un copil de 12 ani, vânător de erori. De ce a fost RECOMPENSAT cu 3.000 de dolari de Mozilla

Un elev american de 12 ani a primit 3.000 de dolari de la compania Mozilla, după ce a descoperit o eroare în motorul de căutare Firefox. Descoperirea lui Alex nu este deloc întâmplătoare, întrucât băiatul este un ”vânător de erori”, potrivit mercurynews.com

Alex Miller, din Willow Glen, a descoperit o eroare de securitate serioasă în motorul de căutare Firefox. Copilul s-a apucat de căutat eroarea abia după ce Mozilla a ridicat recompensa de la 500 la 3.000 de dolari. 

O practică populară 

Companiile din IT oferă deseori recompense celor care semnalează anumite erori, iar cei care câștigă bani din acest tip de ocupație se numesc ”vânători de erori” (bug hunters). 

Ca și Alex, un vânător nu se apucă de căutat erori decât dacă recompensa este importantă, întrucât, această activitate, poate dura și câteva săptămâni bune de muncă. 

”Acum câteva luni am mărit suma de bani la 3.000 de dolari, pentru a arăta schimbările din economie care s-au produs de la inițierea programului”, a spus Brandon Sterne, managerul programului de securitate de la Mozilla. 

Cum a descoperit eroarea

Elevul de clasa a VII-a folosea Firefox și înainte de a vedea recompensa, dar suma de 3000 de dolari l-a determinat să ia în serios provocarea companiei Mozilla.  Timp de 90 de minute pe zi timp de 10 zile, Alex a căutat eroarea, iar la final a descoperit o greșeală în memoria programului. 

”Cred că am dansat și am sărit în sus de fericire”, a spus elevul. 

Brandon Sterne a arătat că nu oricine ar fi putut găsi această greșeală. 

”Sunt puțini oameni care se aventurează în această zonă. Este un domeniu foarte tehnic. Mozilla depinde de astfel de oameni pentru a supraviețui. Mozilla este o comuunitate formată, în principal, din voluntari. Încurajăm oamenii să se implice în comunitate. Nu trebuie să fii un copil genial de 12 ani ca să faci acest lucru”, a adăugat Sterne. 

Alex este autodidact

Mama băiatului spune că lui Alex îi place să învețe singur cum să facă anumite lucruri. Copilul citește cărțile părinților săi pentru că vrea și le înțelege. Are un ”dar pentru lucrurile tehnice”, a spus mama lui, Elissa Miller. 

De asemenea, mama băiatului spune că Alex nu pierde timpul jucându-se pe calculator, iar ceea ce face el este să învețe. 

Lui Alex îi mai place să se joace badminton, să cânte la chitară și, în prezent, învață mandarina. Se mândrește cu faptul că a reușit să construiască un robot ”mortal” la o Olimpiadă de Științe. Copilului îi place să discute despre politică și nu se sfiește din calea unei dezbateri. 

Până nu s-a dus la școală cu o copie a cecului de la Mozilla, Alex a spus că prietenii nu l-au crezut când le-a spus de bani. Copilul spune că a fost ”foarte, foarte, foarte, foarte, foarte fericit” când a primit cecul în poștă. 

Unde a cheltuit primii bani

Alex Miller a donat 100 de dolari unei organizații non profit fondată de vecinul său, ”Dragoste Necondiționată pentru Animalele Salvate”. Familia Miller găzduiește mai multe pisici salvate de organizație, până sunt adoptate. 

Elevul a declarat că își dorește foarte mult un calculator nou, dar și că va cumpăra cadouri de Crăciun familiei sale, deoarece nu a făcut asta până acum. Restul de bani vor merge la bancă, iar Alex plănuiește să mai strângă câteva recompense. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă