12.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUn concert Carla's Dream a fost întrerupt din cauza aglomerației. Nouă copii...

Un concert Carla’s Dream a fost întrerupt din cauza aglomerației. Nouă copii au LEȘINAT din lipsă de AER. Artiștii acuză ISU. Spectacolul NU era autorizat

UPDATE 11,40: Reprezentanţii Galleria Mall nu au solicitat Primăriei Piatra Neamţ autorizaţie pentru concertul “Carla’s Dream”, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, primarul interimar Dragoş Chitic.

“Este o societate comercială privată care a decis organizarea unui concert în interior. A fost o soluţie cel puţin neinspirată pentru că ei au o parcare destul de mare unde putea fi organizat concertul. Primăria Piatra Neamţ nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea vreunui act pentru desfăşurarea concertului. Am dispus Poliţiei Locale să efectueze un control, să verifice autorizaţia de funcţionare şi ce prevede aceasta, iar în funcţie de rezultate vom lua măsurile care se impun. Se poate merge până la închiderea mall-ului”, a afirmat Chitic. 

Potrivit sublocotenentului Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamţ, şi Inspecţia ISU a demarat o anchetă pentru a constata dacă s-au încălcat normele PSI. 

De asemenea, Poliţia Piatra Neamţ derulează o anchetă în urma reclamaţiei depuse de managerul Carla’s Dream cu privire la condiţiile improprii în care a avut loc concertul. Membrii formaţiei susţin că ei au fost cei care au oprit concertul după ce au văzut că două persoane au leşinat din cauza căldurii. Oficialii ISU spun însă că ei, alături de organizatori, au oprit concertul. 

UPDATE 10,00: Membrii trupei Carla’s Dream acuză pompierii pentru lipsă de reacție și au depus o plângere la Poliție pentru proasta organizare a spectacolului.

Membrii formaţiei au acuzat reprezentanţii ISU Neamţ că nu au intervenit pentru a opri concertul pe care îl susţineau în incinta Galleria Mall, deși oamenii începuseră să leşine din cauza căldurii insuportabile. 

În ultima postare de pe pagina lor de socializare, membrii formaţiei susţin că există înregistrări video în care se observă că nu intervine nimeni, deşi aceştia au chemat de mai multe ori organizatorii când au observat că oamenilor începe să li se facă rău. De asemenea, membrii formaţiei susţin că ei au oprit concertul, şi nu pompierii. 

‘Există înregistrări video. Nu s-a apropiat nimeni! Am chemat de câteva ori organizatorii!! Am oprit concertul când am văzut 2 persoane la rând (o fată minoră îmbrăcată în alb şi o doamnă mai în vârstă – scoase fără cunoştinţă din public). Declaraţiile date de autorităţi vor fi verificate. Sperăm (suntem siguri de fapt) că în România există astfel de autorităţi de control OBIECTIV. ‘ISU a stopat concertul’ … Vai de capul nostru al tuturor…Din start nu era clar că este imposibil?!?! Trebuia să fie luaţi oamenii de ambulanţă!?!? ‘Inspectorul ISU nu a putut trece de mulţime’ – despre ce putem să mai vorbim??????? No comment’, susţin reprezentanţii trupei Carla’s Dream pe pagina de socializare a formaţiei. 

Subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că managerul formaţiei a depus o reclamaţie la Poliţie în care sesizează organizarea deficitară a concertului. 

‘Nu a fost depusă nicio plângere privind vătămarea corporală. Am primit o reclamaţie din partea managerului trupei pe partea de organizare. Vom face verificări împreună cu cei de la ISU pentru a vedea dacă au fost nereguli şi dacă este cazul săvârşirii vreunei infracţiuni. Poliţiştii au asigurat evenimentul în afara clădirii şi au intervenit doar pentru evacuarea participanţilor pentru a se evita orice altă situaţie neplăcută’, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

——————————–

ISU Neamţ susține că a oprit, vineri seara, un concert al formaţiei Carla’s Dream, care se desfăşura în incinta Galleria Mall Piatra Neamţ, după ce 9 copii au leşinat din cauza condiţiilor improprii în care avea loc evenimentul. 

Inspectorul şef al ISU Neamţ, colonel Ioan Niţică, a transmis un comunicat în care afirmă că, după suspendarea spectacolului, s-a trecut la evacuarea ordonată a celor prezenţi la eveniment, dat fiind faptul că spaţiul era foarte mic şi exista riscul producerii unor incidente. 

‘La eveniment era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiţii de siguranţă. Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la faţa locului, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital’, a precizat inspectorul şef al ISU Neamţ. 

Membrii formaţiei Carla’s Dream au condamnat condiţiile în care a fost organizat concertul şi au anunţat pe pagina lor de socializare că vor face plângere la poliţie. 

‘Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care şi-au pierdut cunoştinţa. Vom acţiona legal. (…) De asemenea, vom sesiza toate organele competente pentru a ‘sensibiliza’ afaceriştii care au adus 2 (DOUĂ!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumătate de litru chiar când au văzut prima persoană scoasă de ambulanţă din sala supraplină! Nu ne vom lăsa şi îi rugăm pe cetăţenii din Piatra Neamţ să se solidarizeze în acest caz. Putea fi mult, MULT MAI GRAV! Acum depunem plângere la poliţie şi lucrăm la sesizările necesare. Aşa concerte NU trebuie să aibă loc niciodată’, au spus cei de la Carla’s Dream pe pagina lor de socializare. 

Concertul formaţiei Carla’s Dream a fost organizat de reprezentaţii Galleria Mall din Piatra Neamţ în incinta clădirii, cu scopul de a relansa activitatea comercială a mall-ului. La eveniment au fost prezente aproape 1.000 de persoane, majoritatea copii.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...

Roberta Metsola: Tbilisi, te auzim! Te vedem

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, marţi, sprijinul pentru poporul georgian, într-o postare pe reţelele de socializare, potrivit actualitate.org. Roberta Metsola, mesaj pentru georgieni:...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă