16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialUn cadru didactic din Brăila a propus "dreptul profesorului de a purta...

Un cadru didactic din Brăila a propus “dreptul profesorului de a purta armă în şcoală”

Conducerea Liceului de Artă din Brăila a deschis o anchetă după ce un dascăl a scris pe Facebook că propune "dreptul profesorului de a purta armă în școală", informează Mediafax.

Propunerea profesorului venea ca reacţie la sugestia Consiliului Elevilor privind folosirea telefoanelor mobile în şcoli. Profesorul cerea, la data de 9 ianuarie, să aibă armă pentru a-i "împuşca" pe cei ce nu predau telefonul.

Profesorul de vioară Ștefan Lupu de la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" din Brăila a postat, pe contul său de Facebook, următorul mesaj: 

"Fără glumă! Sunt și eu unul din cei care se tem de «ziua de mâine» a școlii românești! Așa că îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul «drept» al folosirii telefoanelor mobile în școală de către elevi – este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în școală! De ce? veți întreba… Pentru a-l împușca pe «elevul» care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O să credeți că sunt nebun! Foarte bine! În acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar – înaintea celui destinat profesorilor – pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii să adopte un comportament corespunzător vizavi de anumite reacții!…(..) Eu mai am 5-6 ani până la pensie și – credeți sau nu – vreau să ies din școală teafăr și nevătămat («cu toate țiglele pe acoperiș»)!… Domnule Ministru al Educației Naționale, aveți un nume predestinat! Încercați să nu-l faceți de rușine!… La mulți ani și multă minte cui trebuie!…", a scris profesorul Ștefan Lupu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu, a declarat că instituţia de învăţământ este cea care trebuie să analizeze comportamentul profesorului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Băneasa nu e lăsat aeroport de rezervă pentru Otopeni. Avioanele de pe Otopeni, nevoite să treacă munții într-un motor, în caz de urgență

Aeronavele care sunt nevoite să aterizeze de urgență după decolarea de pe Otopeni sau înainte de aterizarea pe acest aroport, în cazul unor defecțiuni...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă