12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUn bărbat reținut în apropierea Parisului a fost arestat sub acuzația că...

Un bărbat reținut în apropierea Parisului a fost arestat sub acuzația că are legături cu atentatul de pe Champs-Elysees

Bărbatul în vârstă de 23 de ani suspectat că ar fi complicele atacatorului de pe Champs-Elysees a fost inculpat şi arestat preventiv sâmbătă, potrivit unor surse judiciare, notează site-ul Le Figaro citat de Mediafax.

Reţinut luni în departamentul Seine-et-Marne din apropierea Parisului, bărbatul a fost pus sub acuzare pentru asociere la criminalitate teroristă criminală şi pentru deţinerea unei arme de categoria A aflată în strânsă legătură cu un act terorist.

Interogat de către anchetatori, suspectul în vârstă de 23 de ani a susţinut că nu îl cunoaşte pe atacatorul de pe Champs-Elysees.

ADN-ul bărbatului a fost găsit pe arma utilizată de Karim Cheurfi, autorul atentatului comis pe 20 aprilie pe bulevardul Champs-Elysees din Paris. Investigatorii sunt interesaţi de provenienţa armei de foc.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...
Ultima oră
Pe aceeași temă