28 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeSpecialUn băiat de 14 ani a DISPĂRUT în apele lacului Sfânta Ana

Un băiat de 14 ani a DISPĂRUT în apele lacului Sfânta Ana

Un elev de 14 ani este căutat, miercuri, de pompieri în Lacul Sfânta Ana, unde s-a scăldat alături de colegi, dar nu a mai ieşit din apă, informează Mediafax.

Băiatul făcea parte din grupul de copii din Ungaria, elevi din clasele V-VIII, ce se afla în excursie la Lacul Sfânta Ana, a declarat şeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu.

Miercuri, însoțitoarea le-a dat voie elevilor să se scalde în lac.

Potrivit sursei citate, când cerul s-a înnorat și vremea a început să se înrăutățească, însoțitoarea le-a cerut copiilor să iasă din apă.

Elevii au ieșit, mai puțin un băiat în vârstă de 14 ani, care nu a mai fost văzut nici înotând, nici alături de ceilalți colegi, hainele acestuia fiind pe mal.

“O femeie româncă, cel mai probabil rugată de supraveghetoarea grupului de copii din Ungaria, a sunat la 112 și a cerut sprijin, povestind ce s-a întâmplat. La fața locului au fost trimiși șase subofițeri cu o barcă pneumatică cu motor, care au început deja scotocirea lacului, după ce li s-a indicat locul în care s-au scăldat copiii”, a spus Dudu.

La Lacul Sfânta Ana au ajuns și polițiștii, care ajută la căutarea copilului dat dispărut.

De asemenea, în zonă a fost trimisă și o mașină de descarcerare cu proiectoare puternice, pentru a lumina lacul după lăsarea întunericului.

Totodată, cinci scafandri, trei din județul Covasna și doi de la Serviciul Salvamont-Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, urmează să ajungă la Lacul Sfânta Ana, pentru a ajuta la căutarea băiatului.

 

Cele mai citite

Ce au discutat Mircea Geoană și Jakov Milatovic, președintele Muntenegrului

O serie de discuții s-au angrenat la întâlnirea dintre Mircea Geaonă, secretarul general adjunct al NATO, și Jakov Milatovic, președintele Muntenegrului. Muntenegru are un rol...

Oficiile Poştei Române vor fi închise joi şi luni

Toate oficiile din mediile urban şi rural ale Poştei Române vor fi închise joi şi luni, iar în zilele de vineri şi sâmbătă acestea...

Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe liderii Coaliției pentru a discuta revendicările profesorilor

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat, miercuri, la Palatul Cotroceni pe liderii Coaliției de guvernare, pentru a discuta despre revendicările cadrelor didactice și despre cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă