19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialUn avion cargo s-a prăbuşit în Afganistan

Un avion cargo s-a prăbuşit în Afganistan

Un avion cargo s-a prăbuşit miercuri într-o zonă muntoasă din estul Afganistanului, au anunţat Ministerul afgan al Transporturilor şi forţa internaţională a NATO în această ţară, ISAF, fără a putea furniza un bilanţ al victimelor, relatează AFP, anunţă Mediafax.

Potrivit ministerului, avionul fusese închiriat de ISAF, dar un purtător de cuvânt al forţei internaţionale a dat asigurări că nu este în măsură să confirme această informaţie.

Accidentul s-a produs în districtul Ghorband din provincia Parwan.

„Un avion închiriat de ISAF s-a prăbuşit în munţii Shakar Dara, în provincia Parwan, noaptea trecută”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Nangyalai Qalatwal.

„Nu este un avion al ISAF. Din ce ştim noi, este un avion închiriat, încercăm să aflăm dacă a fost închiriat de ISAF”, a declarat la rândul său comandantul Tim James, un purtător de cuvânt al ISAF.

Un oficial din cadrul autorităţilor aeroportuare din Kabul şi un funcţionar de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne au declarat pentru AFP că avionul era un Iuliuşin 76, un avion rusesc de transport militar cu patru motoare. Primele modele au fost construite în Uniunea Sovietică la sfârşitul anilor ’60.

„Potrivit primelor informaţii, la bordul aeronavei s-ar fi aflat opt membri ai echipajului”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne, precizând că aceste informaţii nu au fost confirmate pentru moment.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă