11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Un al doilea clip satiric cu Erdogan, eliminat, după incidentul diplomatic...

VIDEO. Un al doilea clip satiric cu Erdogan, eliminat, după incidentul diplomatic dintre Berlin și Ankara

Televiziunea publică din Germania, ZDF, a anunțat, vineri, că a retras de pe pagina sa web o înregistrare video în care este ironizat preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, informează agenția EFE, citată de Agerpres. Anunțul vine la două zile după un scandal diplomatic între Berlin și Ankara, din cauza unui clip similar.

Postul de televiziune a explicat că nu sunt îndeplinite ”criteriile sale de calitate” în satira unui celebru umorist german, Jan Bohmermanns, care îl acuză – în versuri – pe şeful statului turc de loviri aplicate unor minori, de maltratarea unor persoane cu dizabilităţi şi chiar de practicarea zoofiliei. Acest clip ”nu mai este disponibil” în arhiva digitală, precizează ZDF. 

Jan Bohmermannns a devenit cunoscut şi în afara ţării sale în urmă cu câteva luni, după ce a lansat o melodie despre controversatul fost ministru de finanţe grec Yanis Varufakis. 

Citește și: VIDEO. Erdogan, parodiat în Germania.Turcia, reacţie dură

El a afirmat că prin poezia sa despre Erdogan a vrut să evidenţieze diferenţa dintre calomnie, ”care nu este permisă în Germania”, şi parodie, ”care este posibilă în baza libertăţii de expresie”. În această situaţie, el a susţinut, cu ironie, că ar putea face o plângere în justiţie, sentinţa urmând a se pronunţa însă abia ”în trei sau patru ani”, după ce se vor fi parcurs toate etapele procedurale. 

Emisiunea în cauză a apărut în contextul controversei diplomatice germano-turce provocate de un clip comic referitor la preşedintele Erdogan, difuzat la 17 martie de postul public regional NDR, în care erau criticate încălcările libertăţilor cetăţeneşti din Turcia. 

Potrivit presei din Germania, ambasadorul acestei ţări la Ankara, Martin Erdmann, a fost convocat la Ministerul turc de Externe pentru a i se cere retragerea respectivei emisiuni. Berlinul a replicat însă că susţine libertatea presei şi, prin urmare, ”nu este nici necesară, nici posibilă” o intervenţie guvernamentală în sensul cerut de autorităţile turce.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă