24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUmor negru englezesc și o pleiadă de staruri în „Mortdecai“

Umor negru englezesc și o pleiadă de staruri în „Mortdecai“

Începând din 23 ianuarie, Johnny Depp apare pe marile ecrane din țara noastră în comedia „Mortdecai“, întruchipându-l pe Charlie Mortdecai, un aristocrat britanic stilat, dotat cu o mustață distinsă, aflat însă într-o permanentă jenă financiară.

Bazat pe carismaticul anti-erou din cunoscuta trilogie a lui Kyril Bonfiglioli („Don’t Point That Thing at Me“, „Something Nasty in the Woodshed“ şi „After You with the Pistol“), Charlie Mortdecai este un „bon vivant“ de profesie şi ocazional dealer de artă, care se află tot timpul în pană de bani.  Satirice, cu un umor negru nebun şi sută la sută britanice ca stil şi ton, romanele care-l prezintă pe Charlie şi pe servitorul său, Jock Strapp, sunt adesea comparate cu creaţiile haioase ale lui P.G. Wodehouse și poveştile sale cu Jeeves şi Wooster.

În filmul regizat de David Koepp, Charlie Mortdecai este un aventurier, detectiv de ocazie, ahtiat după mâncarea bună și după femeile frumoase. Cea mai mare slăbiciune a lui Charlie este iubita sa soţie, Johanna (interpretată de Gwyneth Paltrow), pentru care ar sacrifica orice, mai puțin mustața de care este din cale afară de mândru. Oriunde merge, Charlie Mortdecai este însoţit de servitorul şi mâna lui dreaptă, Jock Strapp (Paul Bettany), un mare optimist, care, asemeni oricărui servitor britanic, îşi dă viaţa pentru a-şi sluji impecabil stăpânul.

În viața lui Charlie apare Alistair Martland (Ewan McGregor), un prieten din anii de colegiu care se simte încă atras de Johanna. Ofiţer de rang înalt în British Security Service, Martland este totodată un visător, care adoră poezia şi care-şi pierde figura serioasă de detectiv, ori de câte ori este prezentă Johanna.

Din 23 ianuarie, Johnny Depp îşi croieşte drumul cu farmec și şmecherie pentru a ieşi din posturi compromiţătoare sau hilare, sau pentru a se bate cu o pleiadă de răufăcători internaţionali, în timp ce aleargă după o capodoperă de Goya, care poate fi cheia sa către o nesperată „pleașcă“ de câteva milioane de lire.   

Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în Germania și Spania

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 16 - 19 mai 2024, o vizită de lucru în Republica Federală...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă