19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecial„Umbra” lui Trump, audiat despre vizita la Moscova. Keith Schiller este omul...

„Umbra” lui Trump, audiat despre vizita la Moscova. Keith Schiller este omul care ştie toate secretele preşedintelui SUA

Nu există alt om care să cunoască mai bine toate preferințele, de orice natură, a președintelui american, decât Keith Schiller. Și acesta l-a însoțit în controversata vizită la Moscova, când se spune că a petrecut cu prostituate „o noapte nebună”, făcută cadou de oligarhii ruși.

Keith a fost chemat la audiere în fața comitetului în dosarul Trump-Rusia, care se îngroașă pe zi ce trece, dar fără dovezi directe de implicare a președintelui american. Totuși, audierea lui Keith, în timp ce Trump se află într-un turneu dificil în Asia, de unde vrea să transmită un mesaj de putere Coreii de Nord, și în care se va întâlni și cu președintele rus, Vladimir Putin, ar putea fi o grea lovitură.

„Schiller’s day on the Hill”.    

Însă, nimeni nu se așteaptă ca Keith, care a demisionat din funcția lui ce-l făcea „umbra” lui Trump când acesta a ajuns la Casa Albă, negăsindu-și locul, să facă dezvăluiri care să-l incrimineze. De fapt, ce se așteaptă de la el sunt anumite date exacte privind vizita la Moscova a lui Donald Trump, în 2013, pentru a asista la Miss Universe, co-sponsorizat de compania lui, la invitația oligarhului rus Aras Agalarov.

Se spune că Trump a stat la Moscova între două și șase zile. A stat doar două nopți, s-a stabilit conform orarului de zbor, a plecat pe 7 noiembrie, s-a întors pe 9. Conform mărturiilor rușilor, acesta a avut un program încărcat. A fost fotografiat în multe părți, în compania unor executivi și oligarhi ruși la luxosul restaurant Nobu Moscow, a asistat la festivitatea Miss Universe, a luat parte și la recepția de după concurs, într-un cadru mai „intim”, numai cu elita, ceea ce însemna o hală cu multe mese și separeuri. Când și dacă a avut timp să petreacă noaptea origiastică la Ritz-Carlton, cum reiese din dosarul întocmit de un fost ofițer de informații britanic, se așteaptă încă lămuriri. Cum și incertă este legătura dintre oamenii de campanie ai lui Trump și oficiali ruși, legătură ce ar fi pornit de la acea vizită la Moscova. O posibilă conexiune ar fi că Emin Agalarov, fiul lui Aras și un pop star în Rusia, a fost cel care a mijlocit întâlnirea de la New York a lui Donald trump Jr. și avocata rusă care pretindea că are date compromițătoare despre Hillary Clinton! 

Chemarea lui Keith la audiere, când președintele se află în China, pentru o vizită de stat de trei zile, etapa cea mai delicată a turneului său asiatic, în cursul căruia încearcă să construiască un front unic împotriva ambițiilor nucleare ale regimului nord-coreean, a fost numită de presa americană „Schiller’s day on the Hill”. Loialul însoțitor al lui Trump este, cu siguranță, ultimul om care l-a văzut pe acesta înainte de culcare și primul care l-a văzut dimineața în vizita de la Moscova. El ar putea anula întreaga poveste despre orgia de la Ritz-Carlton. 

Legături periculoase

Mai rămân legăturile stabilite cu ocazia acelei vizite. Carter Page, bancher şi expert în probleme ruseşti, consilier de campanie al lui Trump pe probleme de politică externă, a făcut declarații explozive în fața Comitetului pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor. El a recunoscut că a avut un „scurt contact” cu vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici în timpul unei deplasări „private” la Moscova în iulie 2016. Page i-a propus lui Trump în mai 2016 să călătorească în Rusia pentru a se întâlni acolo cu oficiali ruși şi a rosti un discurs, ceea ce acesta a respins. Mărturia lui Page se adaugă numeroaselor dovezi privind contacte între echipa campaniei prezidenţiale a lui Trump şi Rusia în 2016. Moscova, care respinge aceste acuzaţii, este bănuită că a elaborat atunci o campanie de piratare informatică şi dezinformare pentru a favoriza accesul candidatului republican la Casa Albă.

Cele mai citite

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând...
Ultima oră
Pe aceeași temă