20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialUE va efectua "teste de stres" la centralele nucleare

UE va efectua “teste de stres” la centralele nucleare

Comisarul european pentru energie a declarat că UE a decis să efectueze teste de stres pentru a vedea cum ar reacţiona cele 143 de centrale nucleare în caz de urgenţă, potrivit Mediafax.

Comisarul Guenter Oettinger a spus că, după reuniunea de urgenţă a miniştrilor energiei, “s-a convenit asupra efectuării de teste de stres, în baza standardelor comune stricte”.Propunerea fusese făcută de Austria.

Decizia vine în condiţiile crizei nucleare din Japonia.

În plus, cancelarul german Angela Merkel a anunţat marţi că va închide, temporar, şapte centrale nucleare date în folosinţă la sfârşitul anilor ’80, la nivel naţional demarând un program de verificare a siguranţei tuturor celor 17 centrale nucleare aflate în funcţiune. Germania este primul stat european care opreşte activitatea unor reactoare atomice, ca urmare a dezastrului nuclear din Japonia, Merkel anunţând această măsură în urma consultărilor de urgenţă cu reprezentanţii celor 16 landuri ale ţării.

 

Cele mai citite

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...

Informații utile despre pardoseli epoxidice: aplicabilitate, avantaje, montaj

Cauți o podea rezistentă, aspectuoasă și versatilă, pe care să o folosești cu succes pentru...

Descoperă soluțiile profesionale de curățare și igienizare a mâinilor

Te preocupă sănătatea echipei pe care o coordonezi sau îţi doreşti ca partenerii şi clienţii tăi să aibă acces la cele mai eficiente soluții...
Ultima oră
Pe aceeași temă