19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUE îndeamnă autorităţile ucrainene să reanalizeze situaţia Iuliei Timoşenko

UE îndeamnă autorităţile ucrainene să reanalizeze situaţia Iuliei Timoşenko

Uniunea Europeană îndeamnă autorităţile ucrainene să reanalizeze situaţia Iuliei Timoşenko şi să remedieze “viciile de procedură”, după decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Decizia CEDO confirmă preocupările exprimate în mod constant de UE privind proceduri arbitrare în cazul Iuliei Timoşenko”, scriu, într-un comunicat, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, şi comisarul UE pentru Politici de vecinătate, Stefan Füle.

“Cerem autorităţilor ucrainene să reanalizeze în profunzime situaţia doamnei Timoşenko, liderul unuia dintre cele mai importante partide de opoziţie”, adaugă cei doi demnitari UE.

Citeşte şi CEDO condamnă Ucraina în cazul Timoşenko. Fostul premier se declară fericit

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în detenţie din 2011, s-a declarat “fericită” după decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat Ucraina pentru deţinerea “ilegală” a sa.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat, marţi, Ucraina în dosarul Iuliei Timoşenko, judecătorii considerând în unanimitate drept “arbitrară şi ilegală” plasarea sa în detenţie.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă