14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUE a extins lista persoanelor sancţionate în criza ucraineană

UE a extins lista persoanelor sancţionate în criza ucraineană

Uniunea Europeană (UE) a decis, joi, extinderea, din data de 1 februarie, a listei cu persoanele sancționate pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei, fapt ce atrage, după sine, noi sancțiuni, relatează AFP, citat de Mediafax.

"Uniunea Europeană pregăteşte măsuri suplimentare de sancţionare", a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe Federica Mogherini.

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au decis prelungirea, cu şase luni, până în septembrie, a sancţiunilor punctuale adoptate în martie 2014 împotriva unor personalităţi separatiste proruse şi ruse.

Sancţiunile punctuale, care constau în blocarea activelor şi în interdicţii de călătorie în spaţiul UE, vizează în prezent 132 de persoane.

"Noi nume vor fi adăugate în cel mult o săptămână", a transmis Mogherini.

Noul ministru grec de Externe, Nikos Kotzias, a cerut eliminarea unei menţiuni privind "noi sancţiuni" din declaraţia finală a Consiliului Afacerilor Externe.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă