15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialElena Udrea, despre denunțătorii ei: Doar Dumnezeu iartă

Elena Udrea, despre denunțătorii ei: Doar Dumnezeu iartă

UPDATE: Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat că nu mai există probe care să susțină acuzațiile procurorilor.

“Ultimele probe combat acuzarea. Nici până astăzi, după ce s-au audiat martorii, nu mai există temeiurile care au stat la baza prelungirii mandatului de arestare și nu avem declarații dublate”, a explicat Marius Striblea.

Întrebat dacă Udrea are un mesaj pentru denunțători acum în apropierea sărbătorilor de Paște, avocatul a repetat declarația pe care Udrea a făcut-o în timpul audierilor.

“Păi doar știți ce a zis. Doar Dumnezeu îi iartă pe denunțători…”, a spus avocatul Marius Striblea.

Avocatul a explicat că Udrea nu este un pericol social și că merită să fie acasă alături de familie de sărbători.

“Elena Udrea nu poate fi considerată pericol public. În plus, schimbarea stării din arest preventiv în arest la domiciliu va fi o formă mult mai performantă și din punct de vedere juridic”, a încheiat avocatul.

Elenei Udrea află vineri dacă va fi acasă de sărbători. Cererea sa de a schimba arestul preventiv cu arest la domiciliu sau control judiciar în dosarul “Gala Bute” se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Agerpres.

Cererea a fost înregistrată pe 3 aprilie.

Pe 23 martie, Curtea Supremă a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv în cazul Elenei Udrea.

Citește și: Dosarul Gala Bute: Urmărirea penală pentru Elena Udrea, extinsă pentru spălare de bani

Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Rudel Obreja și Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta în continuare în arest la domiciliu.

În dosarul “Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

Citește și: Traian Băsescu: Udrea nu a luat geanta cu bani

Elena Udrea mai este cercetată și în dosarul “Microsoft”, însă ea nu are nicio interdicție în acest dosar.

Cele mai citite

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...
Ultima oră
Pe aceeași temă