14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialUDMR pregăteşte o strategie pentru Transilvania până în 2020

UDMR pregăteşte o strategie pentru Transilvania până în 2020

România are şansa să se dezvolte cu ajutorul banilor alocaţi de Uniunea Europeană. Volumul fondurilor europene alocate României pentru perioada 2014 – 2020 nu va fi mai mic decât cel care a fost alocat pentru perioada 2007 – 2013, însă gradul de absorbţie trebuie să crească semnificativ, a declarat preşedintele UDMR, Hunor Kelemen. El a declarat că “bugetul alocat României va fi de circa 30 – 31 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă o sumă uriaşă, în contextul în care bugetul naţional va fi de circa 38 – 39 de miliarde de euro”.

Priorităţi pentru dezvoltare

Hunor Kelemen a menţionat că priorităţile pentru această perioadă ar trebui să fie dezvoltarea comunităţilor locale, finanţarea IMM-urilor şi sprijinirea producătorilor agricoli, potrivit www.clujtoday.ro.

În acest context, conducerea UDMR a pregătit un document, intitulat Transilvania 2020, care sintetizează principalele obiective de dezvoltare economică regională, dar care arată şi de ce România nu a fost capabilă să absoarbă mai multe fonduri europene, a spus europarlamentarul Iuliu Winkler. Una dintre cauzele principale ale gradului scăzut de absorbţie a fondurilor europene, în opinia europarlamentarului, este proasta proiectare a programelor de finanţare. Astfel, el a spus că există programe unde fondurile s-au epuizat în câteva zile, în timp ce alte programe presupun fonduri considerabile, dar care au un număr redus de cereri de finanţare.

Cele mai citite

Lloyd Austin impulsionează statele care dețin sisteme Patriot să le doneze Ucrainei

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a încurajat marţi statele care deţin sisteme antiaeriene Patriot să doneze din ele Ucrainei, care aşteaptă mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă