20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUDMR îl plânge pe Gyorgy Frunda

UDMR îl plânge pe Gyorgy Frunda

Chiar dacă Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) nu a trimis pe nimeni în Parlamentul României, totuşi noua formaţiune maghiară a reuşit să fure câteva voturi de la UDMR. Potrivit oficialilor celui mai important partid al minorităţii maghiare din România, eşecul pe care l-a înregistrat Gyorgy Frunda, un membru marcant în istoria UDMR, la alegerile parlamentare de săptămâna trecută a fost cauzat şi de simpla prezenţă a PPMT pe listele electorale. Parlamentar permanent încă din 1990, fostul candidat la Preşedinţia României a pierdut un loc în legislativul României în urma redistribuirii.

Frunda, câştigătorul învins

Frunda a câştigat alegerile în colegiul din Târgu-Mureş în care a candidat, însă a obţinut doar 40% din voturi, iar locul său în Parlament i-a revenit lui Marius Paşcan (ARD), după redistribuire. Contracandidatul lui Frunda de la PPMT, Istvan Jakab, a obţinut 4,87% din voturile electoratului, procente care i-ar fi oferit o mână de ajutor fostului senator în lupta pentru un nou mandat. “Nu ne-a ajutat prezenţa unui alt partid de etnie maghiară, pentru că am pierdut din voturi, iar redistribuirile nu ajung neapărat la partidul care reprezintă maghiarii din România. Oricum, sistemul de redistribuire a fost criticat de la început de UDMR, pentru că noi vroiam altceva”, a declarat liderul UDMR Mureş, Attila Kelemen.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă