27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUcraina, Rusia şi OSCE, discuții pentru încetarea focului la Doneţk

Ucraina, Rusia şi OSCE, discuții pentru încetarea focului la Doneţk

Reprezentanţii Ucrainei, Rusiei şi OSCE au discutat cu rebelii proruşi despre încetarea focului l Donețk, mai ales în zona aeroportului, au anunţat observatori OSCE.

"Generalul ucrainean Volodimir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov s-au întâlnit cu reprezentanţi ai rebelilor de la Doneţk", a anunţat OSCE miercuri seara într-un comunicat citat de Mediafax.

"Părţile au discutat despre căile de aplicare a acordului de încetare a focului, în special pe aeroportul de la Doneţk, aflat sub controlul Guvernului ucrainean", se arată în comunicat.

De asemenea, ofiţeri ruşi din cadrul Centrului unic pentru control şi coordonare se îndreaptă spre Doneţk şi Lugansk, urmând să se întâlnească peste câteva zile cu militari ucraineni.

OSCE a anunţat că pe 1 şi 2 decembrie în regiunea Doneţk au fost înregistrate 79 de incidente armate, mai scrie sursa citată.

Administraţia prooccidentală de la Kiev i-a acuzat miercuri pe separatiştii proruşi de încălcarea armistiţiului în zona aeroportului din Doneţk, după ce marţi generalii Askarov şi Lenţov au convenit asupra încetării luptelor în această zonă.

Cele mai citite

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

Ce să treci pe lista pentru bagajul de maternitate? 10 idei utile pentru viitoarele mămici

Nașterea este un moment unic în viață, un moment plin de emoție pentru viitoarele mămici. Fie că ești la prima experiență sau deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă