16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial„U" Mobitelco atacă Europa

„U” Mobitelco atacă Europa

Campioana României de baschet masculin va lua startul în grupa E a FIBA EuroChallenge, a treia competiţie ca valoare din baschetul european.

 

După un început de sezon intern cu bune şi cu rele, campioana României de baschet masculin „U” Mobitelco BT Cluj trebuie să-i lase deoparte pe Cătălin Burlacu, Levente Szijarto, Virgil Stănescu sau Virgil Căruţaşu. Tradiţionalii rivali interni ai clujenilor vor fi înlocuiţi în mintea acestora de către echipele cu oarecare pretenţii în baschetul european. BC Enisey Krasnoyarsk din Rusia, Elan Chalon din Franţa şi belgienii de la Antwerp Giants sunt echipele contra cărora „U” Mobitelco va juca de şase ori în interval de o lună.

Aceste formaţii fac parte din grupa E a FIBA EuroChallenge, a treia competiţie ca valoare din baschetul european, după Euroligă şi EuroCup, iar obiectivul „studenţilor” este o clasare pe unul din primele două locuri calificante în şaisprezecimile de finală. Drumul european pentru ardeleni va începe marţi, 8 noiembrie, de la ora 19.00, atunci când într-o Sală a Sporturilor „Horia Demian” cu sigu­ranţă neîncăpătoare vor sosi francezii de la Elan Chalon. Un început de campanie la Cluj care le dă speranţe elevilor lui Marcel Ţenter în obţinerea unor două puncte mai mult decât importante. „Ne dorim să câştigăm toate meciurile de acasă, deci şi pe cel contra francezilor. Dacă vom reuşi să facem asta, cred că avem şanse la calificarea mai departe. Primul meci este cel mai important, dar suntem conştienţi că ne va fi foarte greu în această competiţie. Nu suntem favoriţi la calificare, însă vom lupta din greu pentru acest lucru”, a promis preşedintele executiv al clujenilor, Mircea Cristescu.

Program ciudat

La prima vedere, Elan Chalon pare cel mai dificil adversar, pentru că francezii au luptat ca să ajungă în EuroCup, dar avantajul terenului propriu ar putea conta decisiv în stabilirea învin­gătoarei. Belgienii de la Antwerp au fost calificaţi direct, în timp ce ruşii de la Enisey au avut nevoie de un tur preli­mi­nar ca să ajungă în această competiţie. „Faţă de anii trecuţi, EuroChallenge este mult mai puternică. În Euroligă este greu să ajungi, astfel că această competiţie s-a reorganizat. Trebuie să ai anumite condiţii şi sperăm să le îndeplinim cândva şi noi, în România. În schimb, pentru EuroChallenge ne încadrăm la limită. Printre altele, se cere o sală de minimum 3.000 de locuri, aproape exact cât avem noi. Sperăm să facem faţă şi din punct de vedere financiar, pentru că 100.000 de euro ne costă doar competiţia europeană, cu tot cu cei 25.000 de euro pe care i-am plătit pentru înscriere”, a mai spus oficialul clujenilor.

Programul meciurilor grupei E este unul destul de ciudat. Astfel, după ce clujenii vor debuta cu Elan Chalon pe teren propriu, vor disputa apoi, în deplasare, consecutiv, toate celelalte trei partide programate să aibă loc pe teren străin. Al doilea meci în Sala Sporturilor „Horia Demian” va coincide cu al cincilea al grupei şi va avea loc în 6 decembrie, contra celor de la Antwerp Giants. O săptămână mai târ­ziu, Clujul va fi vizitat şi de către Enisey Krasnoyarsk, în­tr-un meci care va pune capăt grupei E. Primele două clasate se vor califica în şaisprezecimile de finală, acolo unde se vor altcătui patru grupe a câte patru for­maţii, iar primele două clasate şi din această fază vor ajunge în sferturile de finală. 

Sferturi de finală

Conform preşedintelui executiv Mircea Cristescu, un motiv pentru care „U” Mobitelco a fost acceptată direct în faza grupelor l-a reprezentat şi faptul că ardelenii au disputat sferturile de finală ale acestei competiţii. Se întâmpla în sezonul 2006-2007, atunci când alb-negrii au câştigat partida decisivă cu A Plus Brno din faza grupelor pentru a obţine calificarea mai departe. În sferturi însă, clujenii nu i-au putut depăşi pe ciprioţii de la Apollon Limassol, care au câştigat ambele partide.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă