19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTwitter a suspendat 125.000 de conturi ce promovau terorismul

Twitter a suspendat 125.000 de conturi ce promovau terorismul

Rețeaua de socializare Twitter a anunțat că a suspendat anul trecut peste 125.000 de conturi ce promovau terorismul, relatează Agerpres.

„Condamnăm folosirea Twitter pentru promovarea terorismului și regulile Twitter indică clar că acest tip de comportament, sau orice amenințare violentă, nu este permis pe serviciul nostru', menționează rețeaua de socializare, într-un mesaj pe blogul oficial. 

Twitter a mărit echipele însărcinate să examineze conținuturile care îi sunt semnalate „reducând într-o manieră importantă timpul de răspuns„.

Rețeaua admite totuși că nu există „algoritm magic pentru a identifica conținuturile cu caracter terorist pe internet, astfel încât platformele online la nivel mondial sunt nevoite să ia decizii dificile, bazate pe informații și orientări limitate".

SUA și alte țări și-au intensificat apelurile în ultimele luni de a acționa mai mult pentru a împiedica propaganda jihadistă pe rețelele de socializare. 

Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă