20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTVR, verificat de Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor

TVR, verificat de Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor

Televiziunea Română este verificată, de câteva zile, de către  Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). Oamenii legii verifică contracte din ultimii ani, în urma unor sezizări, au declarat, pentru Mediafax, mai multe surse.

Specialiştii ONPCSB ar verifica inclusiv contracte de colaborare încheiate de TVR în ultimii ani şi plăţi făcute direct prin casierie, au mai spus sursele citate.

 Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, a confirmat, pentru Mediafax, controlul desfăşurat la Televiziunea Română de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. El a spus că acest control este efectuat "de două doamne foarte drăguţe", care au venit la TVR la începutul acestei săptămâni.

Tănase a mai spus că nu ştie dacă acest control este realizat ca urmare a unei sesizări.

De asemenea, Stelian Tănase a spus că nu ştie ce documente sunt cercetate. "Nu e treaba mea. Le-am făcut contact cu directorul economic, cu toţi, şi ei acolo cer ce doresc şi le vom da tot concursul. Tot ce vor cere vor primi", a spus Tănase.

Tănase a mai spus că este foarte bine că se desfăşoară astfel de controale, care "îi dau un sentiment de siguranţă".

"Noi avem tot felul de controale tot timpul (…) Au venit la mine să se prezinte şi le-am dat un birou să lucreze (…) Anul trecut am avut tot felul de controale, au venit tot timpul. Tot timpul a venit un organism să controleze ceva. De altfel, sunt două doamne foarte drăguţe, nu e nicio problemă", a spus Stelian Tănase.

Întrebat dacă au existat controale ale Oficiului de Combatere a Spălării Banilor şi anul trecut, Stelian Tănase a negat. "Nu, dar au fost alte organisme. Tot timpul. A fost şi Corpul de Control al Guvernului. A fost şi Curtea de Conturi. Mie mi se pare normal ca să fie asemenea verificări şi îmi dă şi mie un sentiment de siguranţă, să nu se întâmple sub mine, pe acolo, cine ştie ce tărăşenii. E foarte bine că au venit", a mai spus Stelian Tănase.

De asemenea, Stelian Tănase a spus că nu a fost informat cât va dura cercetarea la sediul TVR. "Le-am întrebat pe cele două doamne, dar nu ştiau cât va dura cercetarea", a spus Tănase.

Pe de altă parte, întrebat dacă, în afară de acest control al Oficiului de Combatere a Spălării Banilor, la TVR s-a mai desfăşurat de la începutul acestui an vreun alt control, Stelian Tănase a răspuns: "Nu. E prea devreme, dar vor veni. Aşteptăm Curtea de Conturi. Nu e nicio problemă, e foarte bine că au venit. Vă spun eu. Mai aflăm şi noi ce se întâmplă".

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă