10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTurul Israelului în imagini

Turul Israelului în imagini

În jur de 100 de fotografii color realizate de artişti fotografi din Israel vor fi expuse pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea.

Asociaţia „Euro Foto Art”, în parteneriat cu Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea şi Ambasada statului Israel la Bucureşti, organizează astăzi, o expoziţie inedită de fotografie. Vernisajul expoziţiei se va face în prezenţa artiştilor care au realizat aceste fotografii, a ambasadorului Israelului la Bucureşti, Excelenţa Sa Oren David, a membrilor Comunităţii Evreilor din Oradea şi a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Expoziţia, intitulată sugestiv „Orizonturi”, cuprinde aproximativ 100 de fotografii color, care permit exploatarea diversităţii locurilor şi oamenilor din Israel.

„Prezentul Israelului e un omagiu adus trecutului. Imaginile suprind frumuseţile Israelului istoric şi cel contemporan. Ele sunt la fel de variate ca şi ţara pe care o reprezintă. Orădenii vor avea ocazia să descopere imagini, perspective şi simboluri din Ţara Sfântă. Expoziţia oferă publicului vederi aeriene asupra locurilor istorice, oraşelor noi, oamenilor şi peisajelor minunate ale Israelului”, a declarat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea.

Orădenii sunt foarte încântaţi de această iniţiativă. „Nu am fost niciodată în Israel, deşi toată viaţa mi-am dorit să ajung în patria Mântuitorului. Am adunat ban cu ban în speranţa că voi ajunge acolo, însă mereu a apărut câte ceva şi a trebuit să cheltuiesc bănuţii. Măcar prin intermediul acestor imagini voi avea ocazia să văd locurile în care încă mai visez să ajung”, a declarat orădeanca Maria Fulop. Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă Ramona Novicov. Publicul vizitator va avea parte de momente muzicale unice, oferite de artiştii Cvartetului de coarde „Varadinum” din Oradea. Expoziţia de fotografie va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până pe data de 8 iulie. Intrarea este gratuită.  

 

Imagini cu prietenie

„În ciuda războaielor şi a condiţiilor aspre, Israelul a devenit o societate remarcabilă a peste şapte milioane de oameni, o democraţie puternică, cu o economie avansată, un centru cultural care îmbogăţeşte întreaga lume cu creaţiile,invenţiile şi tehnologia sa. Expoziţia care va fi deschisă la Oradea oferă imagini ale statului Israel modern: peisajul său diversificat, oameni, site-uri biblice, locuri vechi şi aşezări moderne. Printre marile bogăţii ale statului Israel se numară şi prietenii devotaţi din lumea întreagă”, a declarat David Oren.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă