19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialTurul Ciclist al României. Etapă cu incidente nedorite în Mica Buclă

Turul Ciclist al României. Etapă cu incidente nedorite în Mica Buclă

Cei 81 de rutieri care au luat startul în cea de-a treia etapă a ediţiei din acest an a Turului Ciclist al României, desfăşurată pe ruta Galaţi – Tecuci – Bârlad – Vaslui, au avut parte de câteva incidente nedorite. Pe parcursul celor 180 km au avut loc nu mai puţin de trei busculate soldate cu căzături, dar nimeni nu a fost rănit grav. Din păcate însă, trei rutieri români au fost obligaţi să abandoneze.

Primul incident a avut loc la 43 km de la start când ăase rutieri s-au lovit şi s-au prăbuşit pe şosea. Cinci dintre aceştia s-au ridicat şi au revenit pe traseu, dar unul nu a mai continuat cursa fiind dus cu ambulanţa. La jumatatea distanţei s-a produs o altă busculadă, la mijlocul plutonului, când rutierii s-au luat pe roţi, cum se spune în jargonul de specialitate. Câţiva ghinionişti au căzut şi şi-au avariat bicicletele, trei dintre ei trebuind să şi le schimbe, iar doi au abandonat.

Pe ultimii trei kilometri au căzut alţi cinci cicliăti, dintre care unul a avut nevoie de intervenţia medicilor. Niciunul dintre aceştia nu a fost însă descalificat sau penalizat pentru că, potrivit regulamentului, cu trei kilometri înainte de finiş, toate incidentele petrecute sunt considerate evenimente de cursă şi rutierii afectaţi nu numai că pot lua start în etapa următoare, dar primesc şi acelaşi timp cu cel al componentţilor plutonului din care au făcut parte.

Andrei Nechita, vedeta echipei naţionale a României, a avut la rândul său parte de o serie de neplăceri, mai mici este adevărat. La un moment dat i-a sărit piciorul de pe pedală, s-a dezechilibrat şi era să cadă dar s-a redresat în ultima clipă, iar apoi, spre finalul cursei, a făcut o pană, care a fost însă remediată din mers de staff-ul său tehnic.

Rutierii au fost întâmpinaţi cu entuziasm în centrul oraşului Vaslui, sute de persoane fiind prezente la linia de sosire, pe care primul a trecut-o ucrainianul Maksym Vasiliev, de la echipa italiană ISD Lampre. Pe locul al doilea s-a clasat Enrico Franzo, de la Cycling Team Friulli (Italia), grecul Ioannis Tamouridis a sosit al treilea, iar Andrei Nechita a venit al ăaselea. In urma acestor rezultate, Tamouridis, continuă să conducă în clasamentul general, iar la finalul etapei a îmbrăcat din nou tricoul galben.

Pentru că la Galaţi a sărbătorit împlinirea a 32 de ani, Iannis Tamouridis a primit atât tradiţionala sticlă de şampanie, cât şi un bax de bere Ciuc RADLER pentru că s-a declarat un fan al acestei băuturi cu o concentraţie extrem de mică de alcool. Si pentru că a venit vorba de premii suplimentare, trebuie să spunem că fiecare dintre cei care au îmbrăcat tricourile etapei au primit câte o plăcintă moldovenească fierbinte, o specialitate a zonei.

Tricourile au fost atribuite astfel:
Tricoul galben (al liderului clasamentului general, pe timp) – Ioannis Tamouridis
Tricoul alb (pentru cel mai combativ ciclist, liderul clasamentului pe puncte acordate la finalurile de etapă) – Andrei Nechita
Tricoul verde (pentru cel mai bun căţărător) – Matja Kvasina
Tricoul roşu ( pentru cel mai bun sprinter) – Olexandr Golovash
Tricoul albastru (pentru cel mai bun roman) – Zoltan Sipos
Tricoul tricolor (pentru cel mai bun tânăr român) – Valentin Pleşea

 

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă