12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: Zece soldați uciși și opt persoane rănite în explozia unui vehicul-capcană...

Turcia: Zece soldați uciși și opt persoane rănite în explozia unui vehicul-capcană în sud-estul țării

UPDATE 16.20: Bilanţul victimelor a ajuns la 18 persoane, dintre care 10 soldaţi şi 8 civili. Şeful Guvernului a anunţat că atacul aparţine militanţilor kurzi, iar în atac au fost folosite 5 tone de explozibil. 


Șase soldați turci au fost uciși și alte șapte persoane, printre care și civili, au fost rănite în explozia unui vehicul-capcană, duminică, în apropierea unei secții de poliție într-o regiune de frontieră din sud-estul Turciei, au indicat surse de securitate, transmite Reuters preluat de agerpres.

Potrivit surselor, explozia a lovit secția de jandarmerie din Durak, la 20 km de orașul Șemdinli.

Șemdinli se află într-o zonă muntoasă situată în apropierea frontierelor cu Irak și Iran, în provincia Hakkari, unde acționează militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Agenția de știri privată Dogan a relatat că explozia s-a produs în timpul verificărilor întreprinse asupra vehiculelor care circulau pe artera din fața secției de poliție.

PKK, care a lansat o insurgență separatistă în 1994, este considerată organizație teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană și SUA.

Un armistițiu de doi ani între grupare și autoritățile turce a luat sfârșit în iulie 2015, violențele ajungând ulterior la niveluri nemaiatinse de la apogeul conflictului, în anii 1990.

Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Înțelegerea Declarației 700

Declarația 700 este un instrument esențial în cadrul sistemului de administrare fiscală din România, utilizat atât de antreprenori cât și de alte entități de...

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă