14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: Parlamentul a adoptat legea amnistiei averilor, pentru a readuce în ţară...

Turcia: Parlamentul a adoptat legea amnistiei averilor, pentru a readuce în ţară averile mari depozitate în străinătate

Parlamentul din Turcia a adoptat, marţi seară, legea aministiei averilor, menită să readucă în ţară fondurile deţinute de turcii bogaţi în străinătate, fără taxe punitive şi amenzi.

Astfel, turcii care îşi mută conturile în ţară vor plăti doar 2% din fondurile eligibile, evitând taxe care ar putea ajunge de până la 30-40%, odată cu intrarea în vigoare a acestei legi.

În plus, aceştia nu vor fi investigaţi de autorităţi pentru a se afla dacă averea a fost generată în Turcia şi depozitată, în mod necorespunzător, în altă ţară, notează Reuters, citat de B1.ro.

Pentru a beneficia de amnistie, persoanele fizice sau companiile turceşti vor fi obligate să îşi declare averile înainte de sfârşitul lunii iulie.

Ultima oară când Turcia a folosit un astfel de program a fost în 2009, pentru a atenua efectele crizei economice globale.

Atunci a atras în ţară circa 50 de miliarde de lire turceşti, echivalentul a aproximativ 28 de miliarde de dolari la cursul de schimb actual.

Cele mai citite

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...
Ultima oră
Pe aceeași temă