16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTurcia: Erdogan nu renunță la pedeapsa cu moartea pentru “trădători”

Turcia: Erdogan nu renunță la pedeapsa cu moartea pentru “trădători”

Reintroducerea pedepsei capitalei va fi supusă spre aprobarea Parlamentului de la Ankara “în curând”, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Cât despre reacțiile indignate ale Occidentului, Erdogan are un singur răspuns: “”Nu contează”.

“În curând, în curând, nu va îngrijorați. Se va întâmpla în curând, dacă Dumnezeu o va dori”, a afirmat Erdogan, într-un discurs la Ankara, răspunzând unei mulțimi care scanda “Vrem pedepsa cu moartea” împotriva puciștilor din iulie, informează Agerpres.

“Guvernul nostru va supune reintroducerea pedepsei capitale parlamentului. Sunt convins că parlamentul o va aproba și, când va ajunge în fața mea, o voi ratifica”, a continuat Erdogan.

Erdogan a evocat imediat după puciul eșuat din iulie posibilitatea revenirii la pedeapsa cu moartea, provocând indignarea Uniunii Europene.

Turcia a abolit pedepsa capitală în 2004, în cadrul candidaturii de aderare la Uniunea Europeană, iar reintroducerea sa ar putea pune capăt acestor negocieri.

“Occidentul spune asta, Occidentul spune ailaltă. Iertați-mă, dar ceea ce contează nu este ce spune Occidentul, este ce spune poporul meu”, a adăugat Erdogan. 

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă