11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTURCIA. 21 de oameni, presupuşi membri ai ISIS, arestaţi

TURCIA. 21 de oameni, presupuşi membri ai ISIS, arestaţi

Autorităţile de la Ankara au arestat, vineri, 21 de persoane, presupuşi membri ai organizaţiei teroriste ISIS, în cadrul unei operaţiuni care s-a desfăşurat concomitent în mai multe oraşe din Turcia, relatează Le Parisien, preluat de MediafaxToate cele 21 de persoane sunt suspectate că au traversat regiunea Anatoliei pentru a ajunge în Siria ca să lupte ca militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic.

Operaţiunea a avut loc după ce pe 1 iulie au fost arestaţi alţi şapte membri ai SI în partea de vest a Turciei.

Arestările au fost efectuate în contextul în care coaliţia internaţională a criticat constant lipsa de implicare a Turciei în lupta contra organizaţiei teroriste Stat Islamic. La sfârşitul lunii iunie, membrii SI au luat cu asalt oraşul sirian Kobane, aflat la frontiera cu Turcia. Opozaţii regimului Recep Tayyip Erdogan l-au criticat pe preşedintele turc pentru că a permis trecerea teroriştilor pe teritoriul Turciei pentru a ajunge în Kobane şi a prelua conducerea asupra oraşului. Răspunsul preşedintelui Erdogan la aceste acuzaţii a fost că “nimeni nu are dreptul de a lega numele Turciei de această organizaţie teroristă”.

După vizita de săptămâna trecută a unei delegaţii americane, Turcia a început să-şi intensifice cooperările cu coaliţia internaţională. I s-au adus acuze că ar fi pregătit o invazie în nordul Siriei pentru a crea acolo o zonă-tampon şi a controla, astfel, mişcările kurzilor.

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a dat asigurări, în mod repetat, că Turcia nu a fost implicată într-o asemenea operaţiune în Siria. Cu toate acestea, în ultimele zile, Ankara a trimis mai mulţi militari în apropierea frontierei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă