13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialTroc politic pentru un post de profesor universitar la UMF Bucuresti

Troc politic pentru un post de profesor universitar la UMF Bucuresti

» Mai multe cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti acuza manevrele din mediul academic medical, care ar avea la baza un troc politic.

Pe de o parte, profesorul Florian Popa, rectorul UMF "Carol Davila" si deputat PSD,  isi doreste cu tarie sa ajunga academician. Pe de alta parte, Olga Simionescu, confirmata recent ca profesor universitar si acuzata ca nu ar fi avut vechimea necesara, vrea un post in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Pentru ca fiecare sa-si vada visul implinit, cum spun unele cadre universitare din UMF, Florian Popa vrea sa infiinteze o noua clinica de dermatologie la SUUB pentru profesorul Simionescu, desi managerii spitalului spun ca nu au loc si nu este necesara respectiva clinica. Olga Simionescu este sotia academicianului Laurentiu Popescu, fost rector al UMF Bucuresti, botezat Don Lorenzo in urma activitatii din timpul mandatelor de rector.

 

Pentru ca Florian Popa sa devina academician, Laurentiu Popescu a facut lobby pe langa unii colegi academicieni si, pe 28 aprilie a.c., Prezidiul Academiei Romane a votat candidatura actualului rector al UMF. Procedura va fi completa dupa ce rectorul Popa isi va incheia activitatea parlamentara si va fi nevoie doar de votul Adunarii Generale a Academiei Romane, considerat o simpla formalitate.
"stiu de acuzatiile care mi-au fost aduse, ca nu as fi avut vechimea necesara, dar totul este neadevarat. De fapt, cei care m-au acuzat trebuie acum sa imi plateasca si daune, eu avand deja o hotarare judecatoreasca definitiva. A fost un proces penal timp de doi ani si instanta a stabilit ca am respectat toate conditiile. Am fost confirmata pe postul de profesor universitar, presedintele comisiei fiind dl profesor Ionel Sinescu, prorectorul UMF.

 

Altceva nu mai am sa adaug", ne-a declarat Olga Simionescu, sotul sau, Laurentiu Popescu, fiind de negasit la telefon. Nici profesorul Popa nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei, avand telefonul inchis. In prezent, Olga Simionescu este profesor universitar la Spitalul Colentina, in asteptarea postului de la noua clinica a SUUB, a carei infiintare este in curs si este considerata inutila de conducerea respectivului spital.

Cele mai citite

Adio, Paul Auster. Autorul ”Trilogiei New York-ului” a decedat la vârsta de 77 de ani

Paul Auster, celebrul scriitor american cunoscut pentru romanele sale captivante, poemele și scenariile de film, a încetat din viață la vârsta de 77 de...

Ziua Muncii a adus proteste violente în mai multe orașe din Franța și Turcia

Proteste violente au loc, miercuri, în mai multe orașe din Franța și Turcia. Manifestările la care participă zeci de mii de oameni sunt organizate...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
Ultima oră
Pe aceeași temă