17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTripoli: Mii de muncitori străini vor fi evacuaţi

Tripoli: Mii de muncitori străini vor fi evacuaţi

Mii de muncitori străinii se pregătesc să fie evacuaţi din capitala Libiei, Tripoli, relatează NewsIn, citând Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Mii de persoane vor să plece pentru că luptele se apropie de oraş. S-au înregistrat ciocniri la vest, sud şi est de Tripoli, iar rebelii împing forţele guvernamentale, a explicat o purtătorare de cuvânt a OIM.

“Avem o perioadă foarte limitată de timp pentru a desfăşura această operaţiune, din cauza luptelor”, a spus purtătoarea de cuvânt a OIM, Jemini Pandya.

Ea a precizat că operaţiunea de evacuare muncitorilor străini, mulţi dintre ei egipteni, va începe în următoarele zile. “Analizăm toate opţiunile disponibile, dar probabil că va fi pe mare”, a afirmat ea într-o conferinţă de presă organizată la Geneva.

O astfel de măsură va necesita cooperarea tuturor părţilor, pentru ca refugiaţii să fie în siguranţă.

De la izbucnirea conflictului din Libia, în luna februarie, circa 600.000 de muncitori imigranţi au fugit din ţară, mulţi dintre ei cu ajutorul OIM. Însă numeroşi muncitori se află încă la Tripoli.

Ultima rută terestră de scăpare – prin vestul Tripoli, către Tunisia – a fost închisă din cauza luptelor, după ce forţe rebele au avansat în oraşul Zawiya, situat la numai 50 de kilometri de capitală, Joi, forţele rebele au capturat o rafinărie petrolieră de lângă localitate.

Cele mai citite

Iohannis a promulgat legea prin care se produce energie electrică din resurse eoliene offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea care reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse...

Unul dintre liderii grupării Hells Angels din România a fost prins în Spania

O anchetă germano-spaniolă, sprijinită de Europol, a vizat o rețea infracțională implicată în traficul de droguri și de arme de foc. Liderul rețelei coordona...

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă