11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTribunalul Bacău a luat act de decizia de reorganizare a RAFO Oneşti...

Tribunalul Bacău a luat act de decizia de reorganizare a RAFO Oneşti şi a admis cererea de intrare în insolvenţă

Tribunalul Bacău a luat act de decizia de reorganizare a rafinăriei RAFO Oneşti şi a admis cererea acesteia de intrare în insolvenţă, iar creditorii au termen până pe 11 decembrie pentru a-şi înregistra creanţele, informează luni Mediafax.

Tabelul preliminar al creanţelor asupra RAFO Oneşti va fi publicat până pe 31 decembrie şi definitivat până pe 25 ianuarie 2017. Prima şedinţă a adunării creditorilor va avea loc cel târziu în data de 5 ianuarie anul viitor.

Admiţând cererea RAFO de intrare în insolvenţă, Tribunalul Bacău i-a îngăduit debitoarei să-şi păstreze şi dreptul de administrare, sub supravegherea administratorului judiciar. Tribunalul „ia act de intenţia de reorganizare a debitoarei în baza unui plan de reorganizare”, se arată în decizia instanţei. Aceasta a respins, totodată, cererea de intervenţie în interes propriu formulată de autorităţile locale din Oneşti pentru că acestea nu ceruseră deschiderea procedurii de insolvenţă a rafinăriei.

Casa de Insolvenţă Transilvania a fost numită ca administrator judiciar provizoriu. Potrivit datelor oficial înregistrate, RAFO Oneşti a încheiat anul 2015 cu datorii totale de peste 312 milioane de lei, acumulând, în ultimii 6 ani, pierderi însumate de peste 287 de milioane de lei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Încă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce le-au învins pe Brenda...

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Creditele ipotecare au crescut cu 29% în primul trimestru din 2024

Creditele ipotecare noi acordate în primele trei luni ale acestui an au totalizat aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel naţional, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă