15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialTriathlon de anvergură la Constanţa

Triathlon de anvergură la Constanţa

Triathlon Challenge revine la Mamaia pentru a treia edi-ţie, numărul con-curenţilor dublân-du-se faţă de pre-cedentele două ediţii.

 

Finalul sezonului estival aduce pe litoral mai multe competiţii sportive. Dintre acestea se detaşează atât prin participare, cât şi prin spectaculozitate, Triathlon Challenge, cel mai mare concurs de gen din sud-estul Europei. La start şi-au anunţat prezenţa 700 de concurenţi la mai multe categorii de vârstă. Întrecerea are caracter internaţional, sportivi din opt ţări urmând a concura la a treia ediţie a evenimentului. La primele două ediţii numărul participanţilor a fost mult mai scăzut. Prima s-a bucurat de participarea a 200 de concurenţi, iar cea de a doua a adunat la start cu 130 mai mult decât prima. Anul acesta concursul va fi mult mai disputat, iar organizatorii au anunţat că doresc ca anul viitor să se depăşească cifra de o mie de concurenţi.

Printre participanţii de anul acesta se află şi Radu Cristian, directorul Gărzii Financiare Constanţa, însă speranţele constănţenilor la un podium se leagă de Radu Marga, clasat pe locul trei la proba sprint de anul trecut. După un an de antrenamente, Marga a decis să treacă la proba cea mai dificilă, cea olimpică şi speră să facă o figură cel puţin la fel de frumoasă precum cea de anul trecut. „Am aşteptări mari de la acest concurs şi sper să am un rezultat bun. Triathlonul reprezintă un sport de masă, extrem de greu, dar atunci când treci linia de sosire satisfacţia este foarte mare”, a spus sportivul constănţean, care a completat: „Proba de atletism este cea mai dificilă, iar cea de înot cea mai uşoară. Există însă atleţi care nu pun accent pe înot şi lor acolo li se pare mai greu. Aceştia sunt însă favoriţi deoarece pot recupera pe final timpul pierdut la celelalte probe şi mai mereu ei se impun”.

Răzvan Florea, unicul medaliat olimpic al nataţiei masculine româneşti, nu va mai participa deoarece la un antrenament de ciclism a căzut şi şi-a rupt mâna. Evenimentul, programat sâmbătă de la ora 10.00, în parcarea de pe malul Lacului -Siutghiol în zona hotelului Rex, va avea şi multe alte spectacole adiacente. 


Probe pe mai multe categorii

Triathlon Challenge, care va avea cinci categorii, proba olimpică (înot 1,5 km, ciclism – 40 km, -alergare – 10 km), sprint – (înot – 0,75 km, ciclism – 20 km, alergare – 5 km), ştafetă (echipe alcătuite din trei participanţi, pe distanţele de la sprint), Corporate Challenge (ştafetă pentru angajaţii corporate) şi Trikids Challenge (triatlon pentru copii). Ultima va fi organizată în premieră în România şi va avea trei categorii de vârstă, cu distanţe diferite, astfel încât să fie un concurs plăcut şi accesibil tuturor copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani.

70 de ani are cel mai vârstnic participant la competiţia de la Mamaia.

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...
Ultima oră
Pe aceeași temă