14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei tineri deferiti justitiei pentru fraudarea a 12 banci

Trei tineri deferiti justitiei pentru fraudarea a 12 banci

Trei tineri care ar fi fraudat 12 sucursale bancare din Bucuresti cu aproximativ 123.000 de euro, prezentandu-se sub identitati fictive si cu acte false, au fost trimisi in judecata de Parchetul Tribunalului Bucuresti, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, constanteanul Dorel Grab (28 de ani) si bucurestenii Robert Sorin Gagos (30 de ani) si Bogdan Pascu (25 de ani) ar fi pus la punct, in perioada aprilie-mai 2005, un plan minutios de fraudare a unor sucursale bancare din Bucuresti, reusind sa obtina ilegal peste 4,4 miliarde de lei vechi (aproximativ 123.000 de euro).
Grab Dorel – recidivist, condamnat in 2003 pentru inselaciune si fals intelectual – si ceilalti doi tineri ar fi gasit si aplicat o modalitate de a prejudicia bancile, prezentand identitati fictive, dar si carti de munca si adeverinte salariale cu date nereale.
Dupa confectionarea actelor de identitate false folosindu-se de computerul lui Dorel Grab, cei trei si-ar fi atribuit urmatoarele identitati: Grab – alias Daniel Cursaru, Gagos – alias Sorin Florea, Pascu – alias Alexandru Florea.
Totodata, cei trei ar fi confectionat adeverinte false si carti de munca false, inducand ideea ca ar fi angajati ai unei societati cu raspundere limitata, ar fi semnat in fals o serie de documente si si-ar fi insusit astfel sumele de bani obtinute de la banci.
Anchetatorii sustin ca, in perioada aprilie-mai, folosindu-se de inscrisuri falsificate, cei trei ar fi indus in eroare mai multe banci cu sediul in Bucuresti cand ar fi incheiat contracte de credit.

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă