33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialTrei soldaţi NATO au fost ucişi într-un atac în estul Afganistanului

Trei soldaţi NATO au fost ucişi într-un atac în estul Afganistanului

Trei soldaţi ai ISAF, forţa armată a NATO în Afganistan, au murit în cursul unui atac lansat luni dimineaţă de insurgenţi în estul ţării, transmite AFP, citată de Mediafax.

Potrivit adjunctului şefului poliţiei din Khost, colonelul Yaqub, atacul, un “atentat sinucigaş” care a vizat trupele coaliţiei din oraşul Khost, capitala provinciei cu acelaşi nume, s-a soldat cu morţi şi răniţi şi din rândul civililor.

Patru poliţişti răniţi în atac au fost transportaţi la spital, a adăugat colonelul.

ISAF nu a comunicat naţionalitatea militarilor străini ucişi şi nici care au fost circumstanţele incidentului.

Sâmbătă, un schimb de focuri de armă în condiţii neclare între ISAF şi armata afgană, care, în principiu, este aliată a coaliţiei în faţa talibanilor, s-a soldat cu cinci morţi – un militar american şi un contractant având aceeaşi naţionalitate şi trei soldaţi afgani – în provincia Wardak, la sud-vest de Kabul.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă