19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialTrei sferturi din maşinile second-hand vândute în România au kilometrajul ”aranjat”

Trei sferturi din maşinile second-hand vândute în România au kilometrajul ”aranjat”

Trei din patru mașini second-hand vândute în Romania au kilometrajul ajustat. Fără aceste modificări de kilometraj preţurile nu ar fi competitive pe piaţa locală. De asemenea, aproape jumătate din maşinile rulate aflate la vânzare în România provin din Germania, arată o analiză realizată de site-ul de consultanţă auto VeziCatFace.ro, potrivit Mediafax.

"Valoarea unei maşini nu este determinată doar de kilometraj, vârstă sau uzură, ci şi de percepţia cumpărătorilor faţă de un aşa-zis rulaj maxim acceptat. Românii îşi doresc maşini second-hand cu rulaj mic, iar vânzătorii au înţeles acest lucru, motiv pentru care majoritatea maşinilor aflate la vânzare în România au kilometrajul ajustat până la un nivel competitiv pe piaţă", a declarat Alexandru Govoreanu, director de dezvoltare al VeziCatFace.ro.

Concluziile analizei se bazează pe rezultatele unor comparaţii realizate la nivel de "preţ corect" pentru maşinile second-hand din România și Germania, tara din care provin jumătate din mașinile second-hand scoase la vânzare în țara noastră, mai scrie sursa citată.

În condiţiile în care preţurile din Germania sunt relativ mai mari decât cele din România, singura şansă de a face profit a celor care importă maşini este să intervină asupra stării reale a maşinii, cea mai des întâlnită intervenţie fiind la kilometraj, notează autorii analizei.

"Practic, dacă pentru un Volkswagen Golf cu 150.000 de km, preţul din Germania este de 6.135 de euro, pentru aceeaşi maşină dar cu un rulaj mai mare cu 100.000 de km, preţul scade până la 4.914 euro. În această situaţie, dacă vânzătorul ajustează kilometrajul la nivelul acceptat de cumpărătorii români şi anume la 150.000 de km, acesta poate vinde maşina cu peste 6.000 de euro, reuşind astfel să scoată şi profit", a mai spus Alexandru Govoreanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă