20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialTrei blocuri din Medgidia au rămas fără apă

Trei blocuri din Medgidia au rămas fără apă

Din cauza condiţiilor economice actuale, SC RAJA SA Constanţa este nevoită să treacă 
la măsuri drastice împotriva datornicilor.

Neplata facturilor la apă de către abonaţii rău-platnici pune în pericol continuitatea serviciului de alimentare cu apă. În aceste condiţii, la nivelul RAJA Constanţa s-au luat măsurile necesare pentru ca abonaţii bun-platnici de la nivelul celor două judeţe, Constanţa şi Ialomiţa, să poată beneficia în continuare de sistemul centralizat de alimentare cu apă şi canalizare. Astfel, indiferent de forma juridică şi domeniul de activitate, toţi abonaţii care înregistrează restanţe la plata facturilor de apă sunt debranşaţi. În această categorie se află şi două asociaţii din Medgidia, care au fost debranşate în cursul zilei de ieri. Printre acestea se numără şi Asociaţia GIC, din cartierul Berărie – piciorul podului. Cele 90 de familii din acest bloc au restanţe către RAJA de aproximativ 20.000 lei, reprezentând contravaloarea facturilor de apă pentru perioada decembrie 2009-septembrie 2010. Pentru recuperarea creanţelor de la această asociaţie, societatea a întreprins toate măsurile necesare.

Încă din primăvară au fost trimise lunar notificări, somaţii de plată şi invitaţii la conciliere. Nici unul din aceste demersuri nu a adus nici un rezultat. În luna iulie a acestui an, asociaţia a fost avizată pentru debranşare. SC RAJA SA Constanţa a înţeles situaţia dificilă a familiilor din imobil şi a încheiat un proces- verbal de eşalonare a debitelor la sfârşitul lunii iulie, amânând acţiunea de debranşare. În ciuda faptului că ratele din procesul-verbal de eşalonare au fost stabilite la un nivel foarte mic (aproximativ 1.500 lei/lună pentru toate cele 90 de familii), până la ora actuală locatarii blocului nu au achitat nici una din ratele eşalonării şi nici din facturile curente care au curs după încheierea procesului-verbal. În aceste condiţii, Asociaţia GIC a fost debranşată în cursul dimineţii de ieri. La acţiune au luat parte şi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, dar şi un echipaj al unei firme de protecţie.  Tot ieri a mai fost debranşată şi Asociaţia Bloc 3 Tineret, scările A şi B, pentru un debit de aproximativ 8.000 lei, debit ce reprezintă contravaloarea facturilor de apă din perioada mai-august 2010.   

Apel pentru plata facturilor

„SC RAJA SA Constanţa lansează încă un apel către toţi consumatorii, care trebuie să înţeleagă necesitatea achitării facturilor de apă, indiferent de forma juridică. Societatea noastră funcţionează pe principiul asigurării alimentării cu apă, nu pe cel al debranşării, dar în condiţiile în care abonaţii rău-platnici nu-şi achită facturile, pentru a putea asigura şi pe viitor acest serviciu la ceilalţi abonaţi, suntem nevoiţi ca în cazul restanţierilor la plată să recurgem la măsura drastică de debranşare”. 
 Irina Oprea, purtător de cuvânt

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă