În ultima perioadă poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane, cu precădere vârstnici, din municipiul Constanţa, au fost înşelate prin metoda „Accidentul“.
Polițiștii au anunțat ieri că într-o singură zi, pe 25 februarie, au fost înșelați trei bătrâni. Astfel, la ora 09.00, o femeie de 73 ani, din Constanţa, a fost apelată prin telefon de un bărbat, care s-a recomandat a fi avocat şi i-a spus că fiul său a provocat un accident rutier, iar pentru rezolvarea situaţiei va trebui să dea o sumă de bani. Ulterior, bătrâna s-a întâlnit pe o stradă din municipiul Constanţa şi i-a dat unei persoane banii în două tranşe de 3.300 de lei, respectiv de 3.500 lei.
La ora 09.30, o altă bătrână de 71 ani, din Constanţa, a fost apelată telefonic de un bărbat care i-a spus acesteia că fiul său a comis un accident rutier şi i s-a solicitat suma de 7.000 lei pentru a nu se întocmi dosar penal. La scurt timp la locuinţa victimei a sosit o femeie, căreia bătrâna i-a dat 4.000 de lei şi 200 de USD. La ora 13.00, un bărbat de 75 ani, din Constanţa, a fost apelat prin telefon de către un bărbat necunoscut, ce s-a recomandat a fi poliţist, care i-a spus că ginerele şi fiica sa au comis un accident rutier, cerându-i suma de 7.000 euro. Bătrânul a retras din bancă suma de 10.000 lei, pe care i-a dat unui bărbat, în faţa respectivei bănci.
Poliţiştii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani, iar doar instanţa de judecată este competentă pentru a hotărî şi dispune într-o astfel de situaţie. „În nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală, iar doar instanţa de judecată poate dispune în urma unui proces penal“, spun polițiștii.
Aceștia recomandă ca, în astfel de cazuri, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.