12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Berbeceanu cere audierea Alinei Bica şi a şefului Poliţiei Române

Traian Berbeceanu cere audierea Alinei Bica şi a şefului Poliţiei Române

 Fostul şef al Brigăzii de Crimă Oganizată Alba (BCCO),Traian Berbeceanu, a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) audierea Alinei Bica şi a şefului Poliţiei Române, în dosarul cu privire la ancheta abuzivă împotriva sa, informează Mediafax. 

 ICCJ a început, miercuri,  dezbaterile în dosarul foştilor anchetatori ai lui Traian Berbeceanu, trimişi în judecată de DNA pentru modul abuziv în care s-a desfăşurat ancheta. La termenul de miercuri, comisarul Berbeceanu le-a cerut judecătorilor audierea mai multor persoane în calitate de martori.

Astfel, Berbeceanu doreşte audierea fostului procuror-şef al DIICOT Alina Bica, despre care a spus că ştia încă din luna iunie 2012 despre tensiunile apărute la nivelul DIICOT şi BCCO Alba. Berbeceanu a cerut instanţei şi audierea actualului şef al DIICOT, Georgiana Hosu, care a fost martoră la discuţiile dintre comisar şi Alina Bica.

Fostul şef al BCCO Alba a mai cerut audierea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă. Berbeceanu susţine că a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) în 2012 despre faptele penale şi disciplinare comise de cei trei foşti anchetatori ai săi.

Abuz în serviciu în dosarul lui Traian Berbeceanu

În iulie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, pe Ioan Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba, pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual, pe Nicolaie Ioan Cean, fost procuror DIICOT, pentru complicitate la abuz în serviciu şi corupţie, şi pe Alin Mirel Muntea, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Potrivit DNA, fostul şef al DIICOT Alba şi cei doi complici ai săi au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu încercând să îl reducă la tăcere şi să obţină de la comisar materiale care credeau că i-ar fi putut incrimina.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, în dosarul de la DIICOT Alba în care a fost acuzat, fără probe, că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

 În  mai 2014, DIICOT anunţa că Berbeceanu  va fi urmărit penal pentru luare de mită, spălare a banilor şi fals în acte. Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată, în iulie 2014, de procurorii DIICOT. Dosarul urmează să fie soluţionat de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

Cele mai citite

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Nicolae Stanciu, gol și pasă de gol în derby-ul românilor din Arabia Saudită

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă